Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD Marius Sorin Bota in dialog cu Asociatia Romana a Bancilor

ro

17 May, 2010 18:29 1119 Marime text
Marius Sorin BOTA, senator PSD de Maramureş şi Vicepreşedinte al Comisiei pentru Buget, Finanţe, Activitate bancară şi Piaţă de capital din Parlamentul României a avut o întrevedere cu Asociaţia Română a Băncilor în vederea stabilirii unui cadru de colaborare activă între mediul privat al băncilor şi mediul legislativ al Parlamentului.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre proiectele aflate în dezbatere în comisiile de specialitate ale Parlamentului, printre cele mai importante numărându-se: proiectul de lege privind colectarea amiabilă a debitelor, proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice, proiectul legii de aprobare a OUG 113/2009 privind serviciile de plată, OUG nr. 53/2008 privind modificarea şi completarea Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, HG nr. 1010/2004 pentru aprobarea normelor metodologice şi a documentelor prevăzute la art. 69 din Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi protecţia persoanelor, dar şi proiectul noului Cod de procedură civilă referitor la Cartea a V-a, coroborat cu proiectul de modificare a Legii nr. 118/2000 privind condiţiile de trecere a executorilor bancari în rândul executorilor judecătoreşti.

La sfârşitul întâlnirii, d-l Marius Sorin BOTA a declarat că primii paşi ai colaborării au fost făcuţi, iar, de acum încolo, Asociaţia Română a Băncilor va comunica parlamentarilor propuneri legislative care să îmbunătăţească cadrul legislativ actual. De asemenea, propunerile legislative vor fi aduse în atenţia parlamentarilor cu scopul de a fi promovate, înlesnindu-se, în felul acesta, colaborarea dintre bănci şi Parlament.

Grupul Senatorial PSD+PC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii