Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senator Marius Sorin Bota, 21 iunie 2010

ro

21 Jun, 2010 17:46 1126 Marime text

Senatorul PSD de Maramureş, Marius Sorin Bota, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat, a participat la seminarul „Piaţa asigurărilor în condiţii de criză", organizat de revista "Finanţe şi Afaceri" cu sprijinul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Participanţii care au răspuns invitaţiei la acest eveniment au fost: doamna Angela Toncescu, Preşedinte Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, domnul Varujan Vosganian, Preşedinte Comisia Economică din Senat, domnul Adrian Rădulescu, Secretar de Stat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, reprezentanţi din conducerea CSA, reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Parlamentului României, ai companiilor de asigurări şi ai brokerilor care activează în domeniu, ai companiilor şi instituţiilor interesate de tematică şi ai presei. Temele supuse dezbaterii s-au referit în principal la Asigurările auto şi Asigurările agricole, legislaţia în domeniu, oportunităţi şi necesităţi ale pieţei.

Cu acestă ocazie, senatorul Sorin Bota a lansat ideea înfiinţării unei unităţi în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale care să fundamenteze politica de risc pentru dezvoltarea rurală din Romania, să determine şi să evalueze riscurile din agricultură, precum şi tarifele de prime pe care agricultorii le pot suporta, corelate cu politicile în domeniul agriculturii şi subvenţiile acordate de stat.

Senatorul PSD a subliniat faptul că asigurările agricole joacă un rol semnificativ în stimularea investiţiilor în agricultură şi în stabilizarea veniturilor producătorilor agricoli, din acest motiv crearea unui sistem de asigurări obligatorii de tip RCA pentru culturile mari şi medii este o cerinţă imperativă. Asigurările ar trebui să protejeze fermierii împotriva unor venituri insuficiente, ele trebuie să se dezvolte în mediul rural şi să acopere toate riscurile asigurabile, iar subvenţionarea agriculturii ar trebui să impună protecţia banilor prin asigurări. Senatorul Sorin Bota a accentuat importanţa înfiinţării unei societăţi de stat de reasigurare a asiguratorilor de pe piaţa asigurărilor agricole, pentru preluarea unei părţi din riscurile catastrofale de la societăţile acreditate şi garantarea unui anumit nivel al ratei daunelor către aceste societăţi.

În ceea ce priveşte asigurarea auto, senatorul Sorin Bota a ridicat problema costurilor lucrărilor pentru maşinile aduse în service, comparând costurile de reparaţie pentru maşinile cu asigurare cu costurile de reparaţie pentru maşinile neasigurate.

Biroul Senatorial

Senator Marius Sorin Bota

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii