Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului

ro

03 Apr, 2015 09:19 876 Marime text
Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a convocat Biroul Permanent al Senatului marţi, 7 aprilie a.c., la ora 12.30, pentru modificarea programului de lucru al Senatului. Astfel, Preşedintele Senatului doreşte repunerea pe agenda de lucru a Parlamentului a propunerii de modificare a articolului 24, aliniatul 4 din legea nr. 96/2006, privind statutul deputaţilor şi senatorilor. Propunerea constă în modificarea aliniatului 4, din articolul 24, pentru a permite ca hotărârile privind aprobarea cererilor de reţinere şi arestare a parlamentarilor, adresate de ministrul justiţiei, să se adopte cu votul secret al majorităţii membrilor prezenţi, şi nu cu majoritatea tuturor membrilor Camerei sesizate, cum este prevăzut la acest moment. Scopul acestei propuneri este de a pune în concordanţă prevederile din legea 96/2006, cu articolele 67 şi 76 din Constituţie.
Deoarece ieri, 1 aprilie a.c., această propunere de modificare, aflată pe agendă, nu a fost adoptată de plenul reunit al Parlamentului, Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a solicitat, după consultarea Preşedintelui Camerei Deputaţilor, convocarea unei noi şedinţe comune în data de marţi, 7 aprilie.
În acest fel se va aduce o modificare necesară şi care, în plus, este susţinută de o largă majoritate a parlamentarilor, cu privire la procedura de aprobare a cererilor venite din partea Ministerului Justiţiei. Pe această cale, Preşedintele Senatului face apel către toţi senatorii să fie prezenţi marţi, în şedinţa Plenului reunit, pentru a confirma prin vot susţinerea unei astfel de modificări, arătată în cursul acestei săptămâni prin schimbarea regulamentului Senatului.
 
 
Direcţia de Presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii