Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presedintele Comisiei juridice, de numiri, imunitati si validari din Senat

ro

25 Nov, 2010 17:20 975 Marime text

Preşedintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României, domnul Toni Greblă, a primit, miercuri, 24 noiembrie a.c., o delegaţie senegaleză condusă de domnul Ababacar Ba, deputat al Republicii Senegal, membru al Parlamentului Comunităţii Economice a Statelor Africii de Vest şi primar al oraşului Khombole, aflată în vizită oficială în România.

Domnul Toni Greblă a prezentat modul de organizare al Parlamentului României şi a evocat relaţia de prietenie tradiţională dintre cele două ţări, punând accent pe reluarea legăturilor economice.

Domnul Ababacar Ba a expus caracteristicile sistemului parlamentar senegalez, procedura parlamentară de adoptare a legilor, cu accent pe legea de adoptare a bugetului.

În cadrul întâlnirii a fost trecut în revistă stadiul actual al relaţiilor economice şi instituţionale dintre România şi Republica Senegal, ambele părţi exprimându-şi interesul pentru aprofundarea acestor relaţii şi a cooperării în plan bilateral, inclusiv pentru o extindere a cooperării în noi domenii de interes. În acest sens, domnul Ababacar Ba a precizat că Republica Senegal prezintă o serie importantă de atuuri pentru investitorii străini.

Domnul Toni Greblă a susţinut că, deoarece la nivelul Senatului nu există un grup de prietenie cu Republica Senegal, un astfel de grup de prietenie va fi creat în sesiunea parlamentară următoare şi se va face o invitaţie oficială delegaţiei senegaleze pentru a reveni în România în vederea refacerii schimburilor bogate între cele două ţări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii