Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, cu domnul Seán Barrett, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Parlamentului Irlandei

ro

03 Jun, 2015 17:37 896 Marime text
Miercuri, 3 iunie 2015, a avut loc întrevederea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, cu domnul Seán Barrett, preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Parlamentului Irlandei, aflat într-o vizită oficială în România la invitaţia Camerei Deputaţilor.
La întrevedere, din partea Senatului României, au participat doamna senator Biró Rozalia-Ibolya, domnul senator Octavian Motoc şi domnul senator Constantin Tămagă.
În cadrul întrevederii, domnul preşedinte Tăriceanu a apreciat bunele relaţii de colaborare şi prietenie existente între România şi Irlanda, precum şi colaborarea fructuoasă din cadrul Uniunii Europene.
Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a Parlamentului irlandez a remarcat potenţialul deosebit pe care România îl oferă, atât din punct de vedere economic, cât şi al capitalului uman, insistând asupra importanţei factorului educaţional pentru creşterea competitivităţii şi performanţei nu numai în cadrul UE, ci şi pe plan internaţional. Domnul Barrett a prezentat, cu această ocazie, parcursul european al Irlandei, care, de la data aderării la UE, în anul 1973, a reuşit să treacă de la o economie bazată în special pe agricultură şi schimburi comerciale cu Marea Britanie la o ţară puternic interconectată economic, financiar şi cultural la spaţiul european şi internaţional. Domnia sa a subliniat dezvoltarea fără precedent pe care Irlanda a cunoscut-o în ultimii ani, datorată, în special, apartenenţei la Uniunea Europeană
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat părţii irlandeze eforturile făcute de România în vederea  atragerii fondurilor europene, creşterii investiţiilor străine în România, îmbunătăţirii infrastructurii interne, aceste măsuri fiind necesare dezvoltării ţării şi îmbunătăţirii standardului de viaţă al cetăţenilor săi. De asemenea, preşedintele Senatului a pledat pentru o mai bună colaborare în cadrul UE, în special prin prisma negocierii acordului comercial de liber schimb UE – Statele Unite  (TTIP).
Doamna senator Rozalia-Ibolya Biró, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului şi minorităţi, a subliniat buna colaborare avută la nivelul comisiilor de specialitate ale celor două Parlamente, Irlanda constituind un foarte bun exemplu în acest domeniu.
Domnul  preşedinte Seán Barrett a declarat că apreciază acest tip de colaborare, la nivel de comisii parlamentare de specialitate, România fiind, de asemenea, un bun exemplu în ceea ce priveşte drepturile acordate minorităţilor naţionale.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii