Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevederea Presedintelui Senatului, Crin Antonescu, cu Presedintele Grupului de prietenie cu Romania din Camera Lorzilor, Lord Davies of Stamford

ro

14 Jun, 2013 19:39 963 Marime text
Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut joi după-amiază, 13 iunie a.c., o întrevedere cu preşedintele Grupului parlamentar britanic de prietenie cu România, Lord Davies of Stamford.
Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile bilaterale pe care le au Senatele României şi Marii Britanii, convenind asupra necesităţii intensificării cooperării dintre cele două state şi organizării de acţiuni concrete la nivel parlamentar.
Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii oficiale a fost rolul Camerelor superioare în asigurarea unei coerenţe a procesului legislativ şi a unui control democratic asupra guvernelor. Pe de altă parte, cei doi oficiali au abordat subiectul revizuirii Constituţiei României. În acest context, preşedintele Grupului parlamentar britanic de prietenie cu România a arătat că în Camera Lorzilor se formulează mult mai multe amendamente în ceea ce priveşte politicile Guvernului decât în Camera Comunelor, unde disciplina de partid e mai strictă, ceea ce arată că bicameralismul oferă posibilităţi mai bune de control parlamentar.
La rândul său, Crin Antonescu a subliniat că Regatul Unit este un model economic, social, administrativ etc. pentru România, menţionând că în acest moment ţara noastră are nevoie de expertiza britanică, inclusiv în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor europene.
 
Notă:
Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, participă în perioada 13 – 14 iunie 2013, la cea de-a 15-a reuniune a Asociaţiei Senatelor din Europa, desfăşurată la Londra.
 
13 iunie 2013
Direcţia de Presă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii