Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea domnului senator Petru FILIP, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu E.S. domnul Andreas von METTENHEIM, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti

ro

07 Mar, 2013 11:55 1253 Marime text
PARLAMENTUL ROMÂNIEI

S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, www.senat.ro
Direcţia de presă, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03, presa@senat.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

Miercuri, 6 martie a.c. a avut loc întrevederea domnului senator Petru FILIP, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, cu E.S. domnul Andreas von METTENHEIM, ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti.
Discuţiile au vizat, în principal, cooperarea bilaterală româno-germană, în domeniul economic, al educaţiei, precum şi la nivel parlamentar, fiind menţionat rolul pe care diplomaţia parlamentară îl are în dezvoltarea acestor relaţii. Referindu-se la intenţia de regândire a structurii administrative la nivel local, partea română a menţionat faptul că un dialog cu parlamentarii germani pe această temă ar fi foarte util, în special în ceea ce priveşte distribuţia competenţelor la nivel local.
Domnul preşedinte Petru Filip a reafirmat interesul ţării noastre pentru implementarea, la nivel european, a Strategiei Dunării, pentru dezvoltarea transportului naval pe Dunăre, ca o componentă foarte importantă a Strategiei, în paralel cu realizarea conexiunii Rin-Dunăre şi cu dezvoltarea Portului Constanţa, ca punte de legătură spre Asia.
Referitor la aderarea României la Spaţiul Schengen, domnul Ambasador Andreas von Mettenheim a explicat că mai este nevoie de ceva timp pentru ca cetăţenii germani să aibă întreaga încredere în privinţa controlului frontierelor, şi că „este bine ca factorii politici să nu ridice nivelul de aşteptare în acest sens”. Un lucru mult mai important pentru România şi pentru relaţiile dintre cele două ţări, este acela de a acţiona ca parteneri în cadrul UE, de a fi competitivi în plan economic şi de a dezvolta, în continuare relaţiile bilaterale. Este, de asemenea, foarte important faptul că Germania a rezolvat în mare măsură problema liberei circulaţii a cetăţenilor români pe teritoriul său şi nu există obiecţii pentru eliminarea tuturor restricţiilor, începând cu 1 ianuarie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii