Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, şi o delegaţie kenyană condusă de către domnul Justin Muturi, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Kenya - 23 septembrie 2014

ro

23 Sep, 2014 11:12 1161 Marime text
Vicepreşedintele Senatului României, domnul Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit, luni, 22 septembrie a.c., cu o delegaţie parlamentară kenyană, condusă de către domnul Justin Muturi, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Kenya, aflat într-o vizită oficială în România.
În cadrul dialogului, domnul vicepreşedinte Cristian Dumitrescu a apreciat importanţa deosebită a vizitei delegaţiei parlamentare kenyene în România, în contextul în care continentul african are o vastă disponibilitate de resurse umane şi materiale care pot constitui o bază a creşterii economice a ţărilor africane, dar şi a investiţiilor externe pe continent. Domnul Dumitrescu a pledat pentru intensificarea dialogului politic, economic şi cultural-ştiinţific între România şi Kenya, acesta putând avea rezultate deosebite, reciproc avantajoase, în viitorul apropiat şi mediu, pentru ambele state.
Domnul Justin Muturi, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Kenya, a mulţumit părţii române pentru primirea deosebită de care s-a bucurat pe parcursul vizitei oficiale în ţara noastră, subliniind consistenţa dialogului avut, pe toate palierele, cu oficialităţile române. Domnia sa a apreciat disponibilitatea părţii române pentru intensificarea dialogului bilateral româno – kenyan, la nivel politic şi economic, Kenya putând constitui, din acest punct de vedere, o poartă de intrare atât pentru produsele româneşti, cât şi pentru investitorii români în Estul Africii. De asemenea, domnia sa a apreciat calitatea deosebită a învăţământului superior românesc, în special în domeniul extragerii resurselor naturale, domeniu în care Kenya are nevoie de expertiză specializată.
În finalul întrevederii, domnul vicepreşedinte Dumitrescu a declarat că va face demersurile necesare în vederea demarării, la nivelul Senatului României, a unui dialog parlamentar cu Senatul kenyan.
La întrevedere a participat doamna Cristina Ionescu, secretar general adjunct al Senatului.
 
Direcția de Presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii