Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea dintre domnul senator Petru Filip şi domnul deputat Kamal Alzgool

ro

20 May, 2015 14:00 942 Marime text
Miercuri, 20 mai 2015, domnul senator Petru Filip, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, a avut o întrevedere cu domnul deputat Kamal Alzgool, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie iordaniano-român din Camera Deputaţilor a Parlamentului Regatului Haşemit al Iordaniei.
La această întrevedere a participat şi domnul senator Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, membru al Comisiei pentru politică externă şi al Comisiei pentru afaceri europene.
Cu această ocazie, ambele părţi au salutat împlinirea în data de 2 aprilie a cincizeci de ani de relaţii diplomatice şi s-a subliniat necesitatea consolidării în continuare a cooperării strânse la nivel politic, parlamentar, economic şi educaţional.
Atât România, cât şi Regatul Haşemit al Iordaniei - ale căror interese economice şi de securitate sunt convergente - se implică activ în promovarea stabilităţii şi securităţii şi optează ferm pentru rezolvarea paşnică, la masa tratativelor, a tuturor situaţiilor conflictuale. România consideră că Iordania reprezintă un exemplu demn de urmat pentru toate statele din regiune , în privinţa angajamentului său hotărât de combatere a oricăror acţiuni teroriste sau care destabilizează procesul democratic din zonă.
Partea iordaniană a specificat că în "Oraşul Regal al Medicinii" din capitala Regatului Haşemit al Iordaniei activează aproximativ şaptezeci de medici formaţii în învăţământul medical românesc.
În contextul jubiliar al relaţiilor diplomatice dintre ţările noastre, Congresul Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie (CoRIMF) care se desfăşoară în perioada 21-22 mai a.c., la Tîrgu Mureş este onorat de participarea Alteţei Sale Regale, Prinţesa Muna Al-Hussein.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii