Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevedere senator Titus Corlatean cu vice-ministrul afacerilor externe din Moldova

ro

25 May, 2011 16:57 1119 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, domnul Titus Corlăţean, a primit marţi, 24 mai a.c., o delegaţie condusă de doamna Natalia Gherman, vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene din Republica Moldova.

În cadrul discuţiilor a fost făcută o prezentare a stadiului actual al pregătirilor procesului de negocieri privind Acordul de asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Titus Corlăţean a exprimat sprijinul României pentru lansarea oficială a primei runde de negocieri pe marginea acordului de asociere sub preşedinţia poloneză a Uniunii.

Totodată a fost trecut în revistă stadiul implementării primei faze a programului de acţiuni cu privire la liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni. Senatorul Corlăţean a exprimat susţinerea pe care România o acordă Republicii Moldova pentru ca foaia de parcurs stabilită la nivelul Comisiei Europene să includă criterii şi exigenţe similare celor aplicate în dialogul cu statele din Balcanii de Vest şi nu impunerea obligativităţii unor criterii suplimentare care ar aborda o atitudine discriminatorie faţă de Republica Moldova. În acest context, a fost evocat stadiul procesului în curs pentru acordarea unui sprijin necesar Parlamentului Republicii Moldova în procesul de armonizare legislativă cu „acquis"-ul comunitar, inclusiv perspectivele începerii funcţionării, în toamna acestui an, a comisiei parlamentare comune de integrare europeană din Parlamentul Republicii Moldova şi a implementării unui proiect de twinning între parlamentele român şi moldovean şi un al treilea partener european.

Titus Corlăţean a confirmat faptul că sprijinul parlamentar român este consecvent, atât în relaţia cu parlamentele naţionale din Statele Membre ale Uniunii, cât şi în cadrul Parlamentului European, inclusiv la nivelul dezbaterilor pe marginea Raportului de progres privind regimul vizelor ce urmează să fie prezentat în Legislativul european, pe data de 10 iunie a.c. de vicepreşedintele Comisiei Europene, doamna Cecilia Malmstrom.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii