Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervenția domnului senator Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la APCE referitoare la acordarea statutului de Partener pentru Democrație la APCE pentru Parlamentul Iordaniei

ro

27 Jan, 2016 22:07 998 Marime text
Marți, 26 ianuarie a.c., cu ocazia primei părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 25-29 ianuarie 2016) senatorul Titus Corlățean a luat cuvântul, în plenul Adunării, în cadrul dezbaterii pe marginea raportului cu tema: “Solicitarea statutului de Partener pentru Democrație la APCE pentru Parlamentul Iordaniei”, raportor Josette Durrieu (Franța, Grupul Socialist).

Senatorul Corlățean a exprimat o susținere clară pentru acordarea statutului de Partener pentru Democrație la APCE pentru Parlamentul Iordaniei.

Potrivit senatorului român, este în interesul Consiliului Europei de a avea un partener precum Iordania, care s-a angajat să întreprindă reforme importante și ambițioase în plan democratic, demers care se poate constitui într-un model pentru alți actori din această regiune afectată în mod nemijlocit de tensiune și instabilitate. A remarcat totodată că unele dintre aceste reforme, extrem de importante sub aspect democratic, reclamă găsirea unei dinamici adecvate, care să fie calibrată în funcție de tradițiile culturale foarte diferite ale acestei țări, demers care trebuie să evite generarea de tensiuni în sânul societății iordaniene. De asemenea, a menționat că a sprijinit adoptarea amendamentelor propuse, inclusiv a celui în materia dreptului familiei, care recomandă luarea de măsuri de către autoritățile de la Amman pentru recunoașterea dreptului de succesiune al femeilor.

În final, membrii Adunării au votat în unanimitate propunerea de acordare a statutului de Partener pentru Democrație la APCE pentru Parlamentul Iordaniei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii