Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea domnului senator Titus Corlăţean, Preşedintele Comisiei speciale pentru aderarea României la spaţiul Schengen, consilier onorific al Primului ministru pentru relaţia cu R. Moldova, cu E.S. domnul Iurie RENIŢĂ, ambasador al R. Mol

ro

04 Jul, 2015 13:36 1292 Marime text
Senatorul Titus CORLĂŢEAN, Preşedintele Comisiei speciale pentru aderarea României la spaţiul Schengen, consilier onorific al Prim-ministrului pentru relaţia cu R. Moldova, l-a primit la data de 3 iulie 2015 pe E.S. domnul Iurie RENIŢĂ, ambasador al R. Moldova la Bucureşti, în vizită de rămas bun, la încheierea mandatului în România.

Senatorul Corlăţean a adresat domnului ambasador mulţumirile şi aprecierile sale pentru îndeplinirea cu succes a mandatului de ambasador al R. Moldova în ţara noastră, pentru contribuţia remarcabilă la relaţia specială existentă între România şi R. Moldova şi respectiv la promovarea cu succes a unui număr important de proiecte politice, economice, culturale (refacerea unor obiective culturale importante din Chişinău), etc., în relaţiile bilaterale.
Totodată, senatorul Corlăţean a mulţumit pentru cooperarea excelentă avută cu ambasadorul R. Moldova pe perioada mandatului său de ambasador în România în promovarea obiectivelor europene ale R. Moldova.
Cei doi oficiali au subliniat că relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău a atins în aceşti ani cote fără precedent datorate în primul rând cooperării remarcabile în plan politic, la nivel de conducere a celor două state, la nivelul Prim-miniştrilor şi a celor două Guverne, în plan parlamentar, etc., dar şi datorită promovării unor proiecte esenţiale de cooperare economică şi culturală în plan interguvernamental (interconectare energetică a reţelei de gaz şi electricitate, infrastructură, infrastructură şcolară, de sănătate, etc).
Ambasadorul R. Moldova, la rândul său, a adus aprecieri la final de mandat pentru sprijinul consecvent şi angajat al autorităţilor române şi al statului român pentru obiectivul legitim de integrare europeană a R. Moldova şi pentru aprofundarea relaţiei speciale existente între România şi R. Moldova.
În acest context, senatorul Corlăţean a remarcat rezultatele peste aşteptări obţinute la recentele alegeri locale din R. Moldova de partidele de orientare pro europeană, care au obţinut aproximativ 2/3 din mandatele aleşilor locali.
Totodată, oficialul român a subliniat importanţa şi urgenţa finalizării procesului de negociere politică de la Chişinău pentru reconfigurarea coaliţiei şi structurarea unui nou guvern care să beneficieze de sprijinul unei majorităţi politice pro europene în Parlament şi care să continue procesul de reforme democratice interne şi de apropiere a R. Moldova de UE.
Senatorul Corlăţean a exprimat încrederea sa în continuarea parcursului european de către R. Moldova în conformitate cu susţinerea clar exprimată de cetăţenii R. Moldova la ultimele exerciţii electorale, parlamentare şi respectiv din plan local.
În final, oficialul român a urat domnului ambasador Iurie Reniţă succes în activitatea diplomatică ulterioară şi a arătat că la Bucureşti este aşteptată cu interes desemnarea unui nou ambasador al R. Moldova care să continue pe aceleaşi coordonate mandatul diplomatic de reprezentare în ţara noastră a intereselor Republicii Moldova.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii