Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intalnirea cu Doamna Ambasador al Republicii Turcia in Romania

ro

19 Jan, 2010 15:17 1063 Marime text

Comunicat de presă

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlăţean, s-a întălnit marţi, 19 ianuarie 2010, cu E.S. Doamna Ambasador al Republicii Turcia în Romănia, Ayşe SINIRLIOGLU.
Întălnirea cu ambasadorul Turciei la Bucureşti s-a desfăşurat în pregătirea vizitei oficiale pe care delegaţia Comisiei pentru politică externă din Senatul Romăniei, condusă de Preşedintele Comisiei, Titus Corlăţean, o va întreprinde la Istanbul în perioada 19-23 ianuarie a.c., la invitaţia omologului său Murat Merkan, Preşedintele Comisiei de politică externă a Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia.
În cadrul întrevederii a fost trecut în revistă stadiul relaţiilor bilaterale la nivel politic, economic şi cultural dintre cele două ţări, cei doi oficiali evocănd importanţa Parteneriatului Strategic dintre Romănia şi Turcia, decis de cele două părţi în 2009 şi care ar urma să fie formalizat în cursul anului 2010.
Au fost discutate o serie de subiecte de interes comun vizănd procesul de  negociere dintre Turcia şi Uniunea Europeană privind viitoarea aderare a Turciei. De asemenea, au fost evocate şi o serie de aspecte legate de cooperarea la Marea Neagră, proiecte de ordin economic, cu accent pe coridorul Nabucco.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii