Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finlanda spune DA Romaniei pentru Schengen

ro

15 Nov, 2011 22:09 1105 Marime text

Vicepresedintel e Senatului Romaniei, domnul Cristian Diaconescu, s-a intalnit astazi la cabinetul sau din Palatul Parlamentului cu Excelenta Sa, doamna Ulla Vaisto, ambasador al Finlandei la Bucuresti.
Intrevederea a fost prilejuita de recentele declaratii ale autoritatilor de la Helsinki in ce priveste procesul de aderare a Romaniei la Acordul Schengen.
Au fost evidentiate eforturile la nivel parlamentar privind modernizarea cadrului juridic national si asigurarea functionarii eficiente a institutiilor cu competente in sistemul de drept romanesc.
Ambasadorul Finlandei la Bucuresti, doamna Ulla Vaisto, a informat partea romana ca tara sa este dispusa sa accepte varianta de aderare a Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, in doua etape, pe parcursul anului 2012, un element important al acestei sustineri fiind, insa, raportul intermediar pe justitie care urmeaza a fi publicat in luna februarie a anului viitor. Totodata, ambasadorul Finlandei a subliniat faptul ca autoritatile de la Helsinki se asteapta ca Romania sa isi continue procesul de evolutie pe zona de justitie, atat din perspectiva luptei impotriva coruptiei cat si in ce priveste adoptarea codurilor de procedura si judecarea cu celeritate a cazurilor de mare coruptie.
Vicepresedintel e Senatului, domnul Cristian Diaconescu a dat asigurari ca fortele politice de la Bucuresti, indiferent de culoare, sunt determinate sa continue procesul de modernizare a cadrului juridic si a salutat noua abordare a Finlandei in ce priveste aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii