Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Domnul senator Titus Corlățean, vorbitor principal la Forumul Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale, organizat de Centrul de Studii în Idei Politice

ro

04 Nov, 2016 15:30 2302 Marime text

În data de 4 noiembrie 2016, domnul senator Titus Corlățean a participat, în calitate de vorbitor principal, la Forumul Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale, organizat de Centrul de Studii în Idei Politice (CeSIP), care a reunit studenți de la facultățile de științe politice și, respectiv, relații internaționale de la mai multe universități din România.
Senatorul Titus Corlățean a avut o prezentare a mediului internațional actual, care cunoaște o serie de provocări și transformări profunde ale societății internaționale generate de factori precum cei legați de securitatea internațională, terorismul internațional, criza economică profundă, valul de migrațiune și de refugiați etc. Aceste transformări profunde se reflectă în structura și organizarea sistemului internațional, astfel cum a fost el stabilit după cel de-al doilea Război Mondial, în cadrul ONU, prin Carta ONU, la nivelul normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional public, dreptului internațional umanitar, protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Au mai participat în cadrul acestei sesiuni și au avut discursuri E.S. doamna Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Regatului Suediei la București, E.S. doamna Stella Ronner-Grubačić, ambasador al Regatului Țărilor de Jos la București, domnul Adam Sambrook, șef adjunct al ambasadei regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și domnul Dan Niculăescu, secretar de stat în cadrul MAE.
În expunerea sa, domnul Corlățean a prezentat o serie de episoade relevante pentru tematica menționată a conferinței din activitatea sa anterioară de ministru al Afacerilor Externe al României.
După intervențiile vorbitorilor participanți la sesiunea menționată, oficialii români și străini au răspuns întrebărilor adresate de studenți. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii