Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 15 iunie 2015

ro

15 Jun, 2015 21:28 877 Marime text
Domnul senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului, a prezentat, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 15 iunie a.c., activitatea Senatului României pentru următoarea perioadă, precum şi discuţiile purtate în jurul celor mai importante puncte de pe ordinea de zi:
„În această săptămână, întrucât ne apropiem de vacanţa parlamentară, una dintre priorităţile activităţii legislative va consta în parcurgerea, atât în comisii, cât şi în şedinţele de plen ale Senatului, a proiectelor de lege care trebuie adoptate în regim de urgenţă.

În privinţa programului de lucru săptămânal, acesta va fi cel obişnuit, atât săptămâna aceasta, cât şi săptămâna viitoare, cu menţiunea că marţi, 16 iunie, va avea loc o şedinţă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor.
Biroul Permanent a primit o scrisoare din partea Curţii Constituţionale, prin care ne-a solicitat un punct de vedere cu privire la sesizarea formulată de un număr de 36 de senatori, referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr. 42 din 2 iunie 2015 privind respingerea cererii de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a domnului senator Şova Dan Coman. Punctul de vedere însuşit afirmă clar că, din punct de vedere procedural, votul s-a desfăşurat corect şi hotărârea Senatului s-a înscris într-o decizie anterioară a Curţii Constituţionale, cu privire la o altă hotărâre declarată neconstituţională în aceeaşi situaţie.

De asemenea, am discutat despre eventualitatea constituirii unei Comisii speciale pentru evaluarea stării de democraţie şi a statului de drept în România. Aşteptăm, săptămâna viitoare, punctul de vedere al liderilor de grup care se vor pronunţa asupra aspectelor concrete legate de înfiinţarea şi funcţionarea acestei comisii.
Cu privire la achiziţionarea aparatelor de control solicitate de SPP, s-a făcut o evaluare potrivit căreia costurile s-ar ridica la aproximativ 800 000 de lei, achiziţionarea lor urmând să se facă, în funcţie de posibilităţile financiare ale Senatului.”
 
Direcţia Presă, Comunicare şi Imagine
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii