Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit marţi, 27 mai 2015

ro

27 May, 2015 23:37 904 Marime text
La finalul şedinţei Biroului permanent din data de 27 mai a.c., domnul senator Cristian Dumitrescu, vicepreşedinte al Senatului României, a prezentat deciziile adoptate în cadrul acestui for.
Biroul permanent a stabilit parcursul în Senat, ca primă Cameră sesizată, a propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputaților și Senatului, precum și organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Acest proiect de lege este rezultatul activității Comisiei comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Proiectul a fost depus astăzi, iar Biroul permanent a decis: senatorii vor putea depune amendamente pentru acest proiect de lege la comisie, până marți, 2 iunie a.c. Analiza amendamentelor de către comisie și întocmirea raportului de specialitate se vor finaliza, potrivit asigurărilor primite de la comisie, până în seara zilei de marți, 2 iunie. Dacă raportul va fi gata la termenul menţionat, miercuri, la orele 14.30, Biroul permanent se va întruni și va înscrie proiectul de lege pe ordinea de zi a plenului din 3 iunie, în vederea dezbaterii și aprobării.
Proiectul se trimite la Consiliul Legislativ pentru aviz, cu respectarea termenului de 5 zile prevăzut de regulament.

În legătură cu solicitarea făcută de Biroul permanent Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, privind emiterea unui punct de vedere legat de decizia Curții Constituționale în cazul Șova, Biroul permanent a primit un punct de vedere al comisiei, care a fost distribuit astăzi în Biroul permanent.
Acest punct de vedere a avut două propuneri, dar, din păcate, una a fost respinsă, iar alta nu a întrunit numărul de voturi pentru a fi adoptată. Deci acest punct de vedere nu a fost validat de comisie.
Luând act de această situație, Biroul permanent a decis, cu nouă voturi pentru și patru împotrivă, ca, până marți, 2 iunie a.c., la reluarea activității Senatului, comisia juridică să se întrunească și, conform prevederilor regulamentare, să elaboreze un proiect de hotărâre, care va fi supus dezbaterii plenului.

Domnul vicepreşedinte Cristian Dumitrescu a declarat că a opinat, iar colegii săi din Biroul permanent au fost de acord, să nu fie tergiversată adoptarea unei decizii. Ca urmare, dacă până marți, când va fi reluată activitatea Senatului, Biroul permanent nu va primi acest proiect de hotărâre ori acesta nu va fi adoptat în condiții regulamentare, adică nu va întruni un număr suficient de voturi, potrivit procedurilor prevăzute de Regulamentul Senatului, decizia va fi luată direct în plen.
 
Direcţia Presă, Comunicare şi Imagine
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii