Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile domnului Călin Popescu-Tăriceanu, Preşedintele Senatului României

ro

16 Nov, 2015 12:03 975 Marime text
După încheierea şedinţei Birourilor permanente reunite, care a avut loc luni, 16 noiembrie 2015, domnul Călin Popescu–Tăriceanu, Preşedintele Senatului României, a făcut următoarea declaraţie de presă:
„Şedinţa Birourilor permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-a încheiat şi principalele puncte de pe ordinea de zi a discuţiilor au fost legate de programul celor două Camere ale Parlamentului pentru audierea miniştrilor la comisiile permanente.
Birourile permanente reunite au propus ca audierile să aibă loc astăzi, la ora 13.00, şi să se încheie tot astăzi, la ora 21.00, pe baza listei care ne-a fost înaintată de prim-ministru şi a programului de guvernare.
Mâine, de la ora 10.00, va începe ședința plenului comun, în cadrul căreia prim-ministrul vine să prezinte programul de guvernare.
După aceea, potrivit timpilor alocaţi, vor avea loc intervenţiile din partea grupurilor parlamentare. Pentru a definitiva timpii alocaţi, mâine dimineaţă, la ora 9.30, va avea loc o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite.
Nu pot preciza cu exactitate ora, deoarece aceasta depinde de durata dezbaterilor din plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, dar tot mâine va avea loc şi votul de învestitură”.
În continuare, Președintele Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor:
Reporter: Ce ne puteţi spune despre programul de guvernare al noului Guvern? Am văzut unul de două pagini şi apoi ni s-a prezentat unul de 14 pagini. Care este cel real?
Călin Popescu-Tăriceanu: Ieri, s-a înregistrat la Parlament prima variantă, iar astăzi de dimineaţă am fost sesizaţi că, între timp, a fost transmisă o nouă variantă. Eu cred că, în mod colegial, Parlamentul poate să accepte această modificare deoarece programul de guvernare nu a intrat încă în dezbatere. Aşadar, cea de-a doua variantă le-a fost distribuită membrilor Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei Deputaților şi grupurilor parlamentare.
Reporter: Domnule Preşedinte, se poate spune că această guvernare a început cu stângul deoarece a apărut deja o schimbare la Ministerul Sănătăţii?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu fac nici un fel de comentariu în legătură cu aceste lucruri. Mâine, în şedinţa plenului reunit, îmi voi exprima un punct de vedere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii