Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:41 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă SENATUL ROMÂNIEI

ro

25 May, 2015 10:39 989 Marime text
În zilele de 22 şi 23 mai a.c. Senatul Romaniei a găzduit, în organizarea senatorului Ben-Oni Ardelean, Reuniunea Balcanică a Micului Dejun cu Rugăciune. Acest eveniment, organizat în premieră în România, a adus laolaltă reprezentanţi ai guvernelor, parlamentelor, organizaţiilor religioase şi mediului academic, atât din regiune, cât şi din întreaga lume. Acţiunea, circumscrisă afirmării din ce în ce mai pregnante a statutului României de lider regional, în virtutea stabilităţii şi predictibilităţii sale, a fost consacrată dezbaterilor cu tema: „Spre o societate a păcii”.
Pe parcursul Micului Dejun cu Rugăciune s-au adresat celor prezenţi Vicepreşedintele Senatului, Cristian-Sorin Dumitrescu, Vicepreşedintele Adunării Naţionale a Serbiei, Vladimir Marinković, distinşi membri ai Senatului României, Congresului Statelor Unite ale Americii, Parlamentului European, precum şi alte personalităţi prezente la reuniune.
Printre ideile aduse în discuţie de către participanţii la dezbaterile care au urmat Micului Dejun cu Rugăciune au fost evidenţiate următoarele aspecte: reconcilierea şi edificarea păcii constituie un proces continuu, iar întărirea capacităţii tinerilor în materie de leadership este o investiţie pe termen lung în prosperitatea regiunii Balcanilor; eforturile comunităţii internaţionale trebuie să transceadă geopolitica puterii şi să se concentreze cu predilecţie pe prezervarea păcii în cele mai vulnerabile regiuni ale lumii; necesitatea unei acţiuni stringente în vederea eliminării riscurilor iminente pentru viaţa creştinilor din Sira şi Irak; cea mai gravă formă de corupţie este cea care aduce atingere valorilor spirituale; haosul şi starea de conflict pot fi neutralizate prin promovarea valorilor credinţei. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii