Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senatul României - 19 martie 2015

ro

19 Mar, 2015 14:32 907 Marime text
Comisia pentru politică externă a Senatului României a avut o întrevedere miercuri, 18 martie a.c., cu delegaţia Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului Georgiei, condusă de către domnul Tedo JAPARIDZE, preşedintele Comisiei. La întrevedere au participat, din partea Comisiei pentru politică externă a Senatului, domnul senator Petru FILIP, preşedintele Comisiei, domnul senator Ben Oni ARDELEAN, vicepreşedinte, domnii senatori Titus CORLĂŢEAN şi Florea VOINEA, membri ai Comisiei, precum şi domnul senator Radu OPREA, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Georgia.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte de interes comun cu privire la  cooperarea bilaterală româno – georgiană în plan parlamentar și la perspectivele europene și euroatlantice ale Georgiei, în contextul viitorului Summit European de la Riga, pe de o parte, precum și al preocupărilor sporite privind problematica securității regionale, pe de altă parte.

Domnul preşedinte Filip a subliniat importanţa deosebită  pe care România o acordă Parteneriatului Estic şi sprijinirii eforturilor şi acţiunilor statelor semnatare,  în vederea apropierii acestora de spaţiul european și euroatlantic.

Domnul senator Titus Corlăţean a subliniat ataşamentul României faţă de valorile fundamentale ale ONU și sprijinul țării noastre pentru respectarea necondiţionată a integrităţii teritoriale şi suveranităţii tuturor statelor şi rezolvarea diferendelor pe cale paşnică.

Partea georgiană a făcut apel la membrii Comisiei pentru politică externă a Senatului României să sprijine, în continuare, parcursul european și euroatlantic al Georgiei, subliniind eforturile depuse de Parlamentul şi guvernul de la Tibilisi în cadrul proceselor instituţionale de reformă, pentru atingerea acestui obiectiv. De asemenea,  domnul Tedo Japaridze a mulţumit părţii române pentru sprijinul constant și  prietenesc pe care ţara noastră îl acordă Georgiei, atât în cadrul cooperării bilaterale, cât și în relațiile cu partenerii din UE şi NATO. România este un promotor puternic al Parteneriatului Estic, urmărind îndeaproape atât evoluțiile din Georgia, cât și din Republica Moldova.

Ambele părți și-au exprimat interesul pentru continuarea schimbului de vizite şi întâlnirilor la nivel parlamentar,  susținând ideea unui format instituţionalizat de cooperare, ceea ce va aduce beneficii în planul relațiilor dintre cele două țări. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii