Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Senat Participarea domnului senator Titus Corlăţean la a 61-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare NATO

ro

12 Oct, 2015 10:11 1235 Marime text
In perioada 10-11 octombrie 2015, senatorul Titus Corlăţean a participat la lucrările celei de-a 61-a Sesiuni anuale a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO) - Stavanger, Norvegia.
Agenda Comisiei politice a AP NATO din ziua de 10 octombrie a.c. a cuprins dezbateri şi vot asupra proiectelor de rapoarte şi rezolutii, precum şi prezentări ale unor oficiali de rang înalt din ţara gazdă.
In calitatea sa de membru al Comisiei politice a AP NATO, domnul senator Titus Corlăţean a avut o intervenţie pe marginea prezentării realizate în plenul Comisiei politice a AP NATO de lt. gen. Kjell Grandhagen, şeful Serviciului Norvegian de Informaţii, avand ca subiect “Rusia, Arctica şi mediul de securitate în schimbare”. Intervenţia a vizat seria de conflicte ingheţate generate de acţiunile Federaţiei Ruse în regiunea lărgită a Mării Negre şi Mării Caspice, cu referire specială la situaţia din Transnistria/Republica Moldova, Abhazia şi Osetia de Sud/Georgia şi Crimeea/Ucraina şi respectiv modul în care membrii Alianţei ar putea să abordeze, în continuare, aceasta problematică.
Senatorul Titus Corlăţean a intervenit şi pe marginea prezentării cu tema “Politica externă şi de securitate a Rusiei: între ambiţie şi realitate” de către dr. Pavel K. Baev, director-cercetător al PRIO (Institutul de Cercetari pentru Pace din Oslo), cu privire în special la consecinţele acţiunilor militare ruseşti în Siria asupra celorlalţi actori din regiune si poziţionării lor in viitor.
In marja reuniunii, senatorul Titus Corlăţean şi şeful Serviciului Norvegian de Informaţii au abordat, în cadrul unei întalniri, o serie de aspecte legate de situaţia de securitate din Marea Neagra şi respectiv Orientul Mijlociu, în ultimul caz din perspectiva acţiunii militare ruse, în curs, în Siria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii