Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Senat - 14.05.2015

ro

14 May, 2015 16:30 829 Marime text
Senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen, l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, ambasadorul Republicii Turcia în România.
Discuţiile au vizat în principal Parteneriatul Strategic bilateral dintre cele două ţări, cooperarea în plan politic, economic şi în domeniul securităţii naţionale, precum şi dimensiunea parlamentară a trilateralei România – Turcia – Polonia, care se desfăşoară anual la nivelul Comisiilor pentru politică externă.
Au fost, de asemenea, discutate aspecte privind securitatea regională şi internaţională, evoluţiile în Ucraina, situaţia în imediata vecinătate a Turciei – Siria şi Irak – precum şi rolul celor două state aliate în cadrul NATO în asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiune, inclusiv din perspectiva contribuţiilor naţionale la proiectul de apărare balistică antirachetă.
Senatorul Corlăţean a reiterat sprijinul politic consecvent acordat de România pentru accelerarea procesului de negocieri privind aderarea Turciei la Uniunea Europeană.

În acest context, cei doi oficiali au subliniat importanţa gestionării corespunzătoare a fluxurilor migratorii generate către sudul Europei de situaţiile de criză în materie de securitate înregistrate în Siria, Irak, etc., ceea ce presupune, între altele, o strânsă cooperare a statelor membre şi candidate UE din regiune.


Senatorul român a menţionat, din această perspectivă, că în prezent România nu este supusă unor riscuri semnificative şi că gestionează eficient aceste evoluţii, argument de natură să consolideze aşteptarea legitimă privind o viitoare decizie pozitivă de aderare la spaţiul Schengen.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii