Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Şedinţa Biroului permanent - luni 23 martie 2015

ro

23 Mar, 2015 17:01 1126 Marime text
Declaraţiile domnului senator Cristian-Sorin DUMITRESCU, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului de luni, 23 martie 2015           
               
          Biroul permanent al Senatului a stabilit în şedinţa de luni, 23 martie a.c., programul de lucru pentru săptămâna în curs astfel: luni şedinţă de plen între orele 16.00 – 18.00, ora 17.00 vot final – iniţiative legislative cu caracter organic, iar între 18.15 – 19.45 întrebări, interpelări şi răspunsuri, marţi, lucrări în plenul Senatului între orele 14.00 – 17.00, miercuri, între orele 9.00 – 10.00 declaraţii politice şi între orele 10.00 – 13.00 lucrări în plenul Senatului, joi lucrări în comisiile permanente, iar vineri activităţi în circumscripţiile electorale.                                                                                                     
           Biroul permanent a primit solicitarea ministrului justiţiei Robert Marius Cazanciuc privind încuviinţarea de către Senat a reţinerii şi arestării preventive a domnului senator Darius-Bogdan Vâlcov. Rapoartele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări privind încuviinţarea de către Senat a reţinerii şi arestării preventive a senatorilor Dan Şova şi Darius-Bogdan Vâlcov se vor înscrie în proiectul ordinii de zi a Senatului de miercuri 25 martie a.c..                                                                                                                                                                                                                          
De asemenea, Biroul permanent a fost înştiinţat cu privire la demisia preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I.) domnul Horia Georgescu.
                                                                                                         
Totodată, Biroul permanent a transmis grupurilor parlamentare solicitarea din partea Curţii de Conturi, cu privire la iniţiativa unei propuneri legislative pentru înfiinţarea instanţelor judecătoreşti specializate, care să soluţioneze litigiile rezultate din activitatea Curţii de Conturi.                                                                                                                                                                                                                                                  
Raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) privind finalizarea primei etape de restructurare a instituţiei a fost transmis Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital şi Comisiei economice, industrii şi servicii, pentru informare.                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Biroul permanent a primit o scrisoare din partea Consiliului Național de Integritate (C.N.I.) referitoare la raportul de activitate pentru anul 2014 a Agenţiei Naţionale de Integritate (A.N.I.) iar acesta a fost transmis Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.         
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii