Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa-Presedintele Comisiei pentru politica externa, senator Titus Corlatean

ro

06 Mar, 2012 21:47 899 Marime text

Preşedintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlăţean, l-a primit marţi, 6 martie a.c., în vizită de prezentare, pe Ambasadorul Irlandei la Bucureşti, domnul Oliver Grogan.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale cooperării pe plan bilateral în domeniul politic, economic şi cultural. A fost evocată în acest context vizita oficială efectuată în 2009 de preşedinţii Comisiei pentru politică externă şi respectiv afaceri europene din Parlamentul irlandez, la invitaţia senatorului Titus Corlăţean, prilej cu care a fost organizat un seminar cu participarea reprezentanţilor ministerelor româneşti interesate de expertiza irlandeză în materie de absorbţie a fondurilor europene.

A fost exprimat interesul celor două parţi pentru realizarea unei întrevederi bilaterale între preşedinţii Comisiilor pentru politică externă din Senatul României şi Parlamentul Irlandei în marja Conferinţei preşedinţilor Comisiilor pentru politică externă din parlamentele naţionale ale statelor membre UE, ce se va desfăşura în perioada 11-12 martie a.c. la Copenhaga.

De asemenea, a fost făcută o trecere în revistă a recentelor evoluţii în cadrul politicii externe şi de securitate europene si euro-atlantice. În acelaşi timp, Titus Corlăţean a evocat sprijinul consecvent al României pentru continuarea extinderii UE, în special în ceea ce priveşte Republica Moldova. În acest sens, a fost evocată recenta reuniune de guvern româno - moldovenească, desfăşurată la Iaşi, precum şi prima reuniune a Comisiei comune pentru integrare europeană între Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova ce se va desfăşura în perioada 19-21 martie la Chişinău.

Discuţia a abordat o serie de aspecte legate de evoluţiile din regiunea transnistreană - aparţinând Republicii Moldova - în contextul ultimelor evoluţii legate de formatul de negociere 5+2 şi respectiv de asigurarea preşedinţiei OSCE de către Irlanda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii