Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Grupul de lucru mixt în domeniul justiţiei – obiective și agenda primei ședințe

ro

28 Oct, 2015 12:57 864 Marime text

Grupul de lucru mixt în domeniul justiţiei – obiective și agenda primei ședințe

 
Cu ocazia întâlnirilor informale din lunile mai și iunie ale Biroului Permanent al Senatului cu reprezentanți ai CSM și ai asociațiilor profesionale ale magistraților și avocaților, s-a stabilit de comun acord înființarea unui grup de lucru mixt în care să fie reprezentate toate grupurile parlamentare, CSM, asociațiile profesionale, reprezentanți ai mediul academic de specialitate,  dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu. În funcție de ordinea de zi a fiecărei ședințe, asociațiile profesionale și instituțiile prezente vor avea libertatea să desemneze reprezentanți specializați: penaliști, civiliști, constituționaliști etc.

Grupul de lucru mixt are caracter profesional și are ca scop principal redactarea unor proiecte de propuneri legislative în domeniul Justiției. O dată finalizate de grup, aceste proiecte vor putea fi preluate în totalitate sau parțial de parlamentarii interesați, indiferent de apartenența politică, pentru a urma procedura parlamentară regulamentară de legiferare. Prin finalizarea unui proiect nu se va înțelege că s-a ajuns în mod necesar la un consens. Orice proiect finalizat va putea fi însoțit, după caz, de opinii separate, care vor fi anexate.

Prima ședință va fi moderată de președintele Senatului, urmând ca următoarele întâlniri să fie moderate prin rotație de reprezentanții instituțiilor și asociațiilor prezente.

Ca agendă minimală a acestei prime întâlniri, au fost propuse următoarele:
 
  1. Prezentarea fiecărui paticipant și înregistrarea la secretariatul de lucru a datelor de contact
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii