Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - Declaraţiile preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit miercuri, 2 decembrie 2015

ro

02 Dec, 2015 17:46 1054 Marime text
Declaraţiile preşedintelui Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu,
la finalul şedinţei Biroului permanent întrunit miercuri, 2 decembrie 2015
 
 
Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat la încheierea şedinţei Biroului permanent al Camerei superioare a Parlamentului că în cadrul reuniunii au fost stabilite detaliile referitoare la şedinţa solemnă a Senatului dedicată marcării zilei naţionale de 1 decembrie.
„Vă pot informa că la şedinţa solemnă a confirmat prezenţa prim-ministrul şi cea mai mare parte a membrilor Guvernului. Preşedintele României a transmis, prin cabinet, că are un program încărcat şi nu poate să participe. În schimb, vor participa fostul preşedinte al României, domnul Emil Constantinescu, precum şi reprezentanţii celor mai importante instituţii ale statului român: Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Consiliul Legislativ şi altele. Sesiunea solemnă va începe la ora 16:00. Fiecare grup parlamentar, printr-un singur reprezentant, va interveni în plen şi vă invit să asistaţi cu toţii la acest eveniment.
Am văzut şi ieri, şi astăzi, o serie de comentarii în presă cu privire la o recepţie pe care ar organiza-o Senatul. Vreau să vă subliniez n-a fost vorba despre nici o recepţie, cred că cei care lucrează în presă ar face bine să se informeze întotdeauna corect şi să nu preia informaţii necontrolate, pe care le rostogolesc. Cel mai amuzant a fost că astăzi am citit inclusiv un editorial în legătură cu recepţia pe care o dă Parlamentul. Dacă şedinţă solemnă la unii înseamnă recepţie e ceva inedit”.
În continuare, Preşedintele Senatului a răspuns întrebărilor jurnaliştilor:
Reporter: Ca să fie o precizare: cum să spunem atunci, dacă îi veţi invita să ciocniţi o cupă de şampanie?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu am discutat acest lucru, nu invităm pe nimeni la nicio cupă de şampanie, va fi şedinţa solemnă şi punct. Şi chiar dacă am fi putut să oferim o cupă de şampanie, asta nu însemna recepţie.
În ceea ce priveşte programul zilei de miercuri, 2 decembrie, acesta cuprinde numai şedinţa solemnă, iar votul în privinţa reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova – chestiunea care bănuiesc că vă interesează – se va da joi, 3 decembrie, la ora 10:00.
Reporter: Aţi discutat cu colegii dumneavoastră dacă vor asigura cvorumul la votul de joi, i-aţi convins pe liderii de grupuri parlamentare să-şi convoace colegii?
Călin Popescu-Tăriceanu: Întrebaţi liderii de grup, întrebaţi-i pe senatori, este obligaţia lor, conform statutului, de-a fi prezenţi la şedinţe. Joi este zi de lucru plină, avem şi alte proiecte înscrise pe ordinea de zi şi, ţinând cont că luni şi marţi au fost zile de sărbătoare şi nu s-a lucrat, sigur că programul Senatului se translatează cu aceste două zile. Deci astăzi, miercuri, şi mâine, joi, sunt zile normale de lucru.
Reporter: Traian Băsescu şi-a motivat absenţa pentru că a fost şi domnia sa invitat?
Călin Popescu-Tăriceanu: În scris nu, numai declaraţiile publice pe care le-aţi înregistrat.
Reporter: Fostul preşedinte Ion Iliescu de ce nu participă?
Călin Popescu-Tăriceanu: Nu ştiu, nu am o motivaţie din partea domniei sale.
Reporter: De ce aţi propus aşa târziu această invitaţie?
Călin Popescu-Tăriceanu: Dintr-un motiv foarte simplu: cred că e bine să vă aduc aminte că, săptămâna trecută, Senatul a fost gazda reuniunii sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră, care a durat exact trei zile, de miercuri până vineri inclusiv, şi sigur că nu aveam posibilitatea organizării sesiunii solemne înainte de ziua de 1 decembrie. De aceea am ales ziua de miercuri, 2 decembrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii