Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Declaraţiile domnului senator Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului României, la finalul şedinţei Biroului permanent de luni, 19 octombrie 2015

ro

19 Oct, 2015 16:14 1158 Marime text
Domnul Ioan Chelaru, vicepreşedinte al Senatului României, a declarat, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului întrunit luni, 19 octombrie 2015, că au fost aprobate toate punctele înscrise pe ordinea de zi, au fost repartizate comisiilor permanente toate proiectele de acte normative şi au fost stabilite programul de lucru al Senatului şi ordinea de zi a plenului pentru săptămâna în curs şi pentru săptămâna viitoare.

Vicepreşedintele Senatului României a anunţat prezenţa premierului Victor Ponta la lucrările şedinţei de plen de luni, 19 octombrie a.c., pentru a lua parte la dezbaterea şi votul asupra proiectului de lege pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între Românie şi Republica Moldova, semnat la Chişinău, la 7 octombrie 2015.

A fost înscris în proiectul ordinii de zi a plenului de luni, 19 octombrie 2015, raportul Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări asupra propunerii privind validarea domnului judecător Norel Popescu în funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, ca urmare a încetării mandatului domnului judecător Adrian Toni Neacşu.

De asemenea, Biroul permanent a analizat propunerea de înfiinţare a Comisiei pentru constituţionalitate, libertăţi civile şi monitorizare a executării hotărârilor Curţii Europene a Drepturilor Omului. A fost fixat un termen de două săptămâni pentru întocmirea raportului de către Comisia pentru regulament. A existat o obiecţiune din partea Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări care a apreciat că este nevoie de punctul său de vedere pentru stabilirea competenţelor noii comisii, astfel încât să nu existe nicio confluenţă între atribuţiile celor două comisii.

Biroul permanent a luat notă de cererea de demisie a domnului Ilie Sârbu din calitatea de senator, urmând ca marţi, 20 octombrie, plenul Senatului să decidă asupra vacantării locului său de senator.

S-au aprobat şi solicitările de deplasări externe, printre care participarea la Misiunea APCEMN de monitorizare a alegerilor parlamentare din Republica Azerbaidjan sau la anumite adunări parlamentare pe diferite competenţe.

Biroul permanent a mai aprobat introducerea în proiectul ordinii de zi a plenului de luni, 19 octombrie a.c., la punctul 2, după dezbaterea proiectului de lege pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între Românie şi Republica Moldova, semnat la Chişinău, la 7 octombrie 2015, a raportului asupra propunerii legislative privind votul prin corespondenţă, în măsura în care acest raport este finalizat de Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, privind modificarea Legii partidelor politice şi a Legii privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii