Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisie de ancheta a Senatului privind modul in care compania ENEL respecta contractul de privatizare

ro

16 Feb, 2010 16:59 1077 Marime text

PARLAMENTUL ROMÂNIEI
 
S E N A T
Calea 13 Septembrie nr.1-3, sector 5, Bucureşti, tel. 021.414.2713, fax 021.315.60.03

COMUNICAT DE PRESĂ

Anca BOAGIU solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă a Senatului privind modul în care compania ENEL respectă contractul de privatizare

Anca Boagiu, vicepreşedinte al Senatului României şi senatoare aleasă în sectorul 2 al municipiului Bucureşti a adus în atenţia acestei instituţii abuzurile pe care le săvârşeşte compania ENEL în raport cu cetăţenii români. Anca Boagiu a cerut înfiinţarea unei comisii de anchetă privind modul în care compania ENEL se achită de obligaţiile asumate la momentul privatizării.

”Cetăţenii din cartierele Andronache şi Creangă din sectorul 2, se confruntă cu întreruperi periodice ale furnizării energiei electrice, mai ales în perioada iernii. În cele două cartiere locuiesc aproximativ 30.000 de persoane, iar întreruperea furnizării energiei electrice a afectat şi sistemele de încălzire a locuinţelor întrucât acestea se bazează pe centrale termice individuale.
Compania ENEL, cea care ar fi trebuit să modernizeze şi să extindă reţelele de furnizare a energiei electrice din Bucureşti, tratează cu dispreţ problemele cu care se confruntă cetăţenii, refuzând să răspundă la memorii, iar telefoanele pentru semnalarea defecţiunilor din reţea sunt constant închise.
Am adresat o solicitare Comisiei pentru Privatizare şi Activele Statului pentru a declanşa procedura de anchetare a modului în care compania ENEL respectă prevederile contractului de privatizare şi planul de investiţii prin care să se realizeze modernizarea şi extinderea reţelelor. Astfel de companii, care au venit în România sperând într-un profit facil, trebuie să înţeleagă că suntem un stat membru al Uniunii Europene, iar instituţiile statului îşi fac datoria şi îşi apără cetăţenii.”

10 februarie 2010                                                    Biroul de presă al Senatului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii