Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru egalitate de sanse Senat - 18.05.2011

ro

18 May, 2011 23:06 1130 Marime text

Comisia pentru egalitatea de şanse din Senatul României, reprezentată de doamna senator Elena Mitrea, în parteneriat cu Reprezentanţa UNICEF România, a organizat miercuri, 18 mai, a.c, la Palatul Parlamentului, expoziţia dedicată protejării şi promovării alăptării în România „ Dreptul meu la un start sănătos în viaţă ! " Portretul alăptării în România.

Fotografiile au fost realizate cu participarea directă a tinerelor mame și a specialiştilor din cadrul Inițiativei Spital Prieten al Copilului şi au surprins situaţiile reale din viaţa cuplului mamă - copil dintr-o maternitate din România. În cadrul evenimentului a fost creat un spaţiu de informare şi dezbatere publică privind importanța alăptării și reglementarea activității de marketing a substituenților de lapte matern.

" Ne dorim ca prin această expoziție de fotografie să informăm prin imagine reprezentanţii autorităţilor şi opiniei publice cu privire la importanța alăptării, să tragem un semnal de alarmă factorilor de decizie politică asupra necesității creării unui set de instrumente care să susțină, promoveze și protejeze alăptarea și mai ales să activăm autorităţile în susținerea inițiativei legislative cu privire la reglementarea activității de marketing a substituenților de lapte matern. Transpunerea Codului este doar un instrument, aceasta nu va rezolva situația alăptării în România", a afirmat Edmond McLoughney - Reprezentant UNICEF Romania.

„Principalul obiectiv al inițiativei legislative este asigurarea unei nutriţii adecvate şi sănătoase pentru sugarii şi copiii mici, protecţia şi promovarea alăptării exclusive a copiilor până la vârsta de 6 luni şi continuarea alăptării acestora până la vârsta de minimum 2 ani. Parlamentul României şi-a asumat, azi, rolul de instituţie care să onoreze obligaţiile şi recomandările internaţionale de a transpune Codul Internaţional de Marketing al Substituenţilor de Lapte Matern în legislaţia națională. Cu toţii credem cu tărie în cauza sănătăţii şi bunăstării copilului fapt de natură să ne unească în acest demers comun. Am bucuria să vă anunţ că această propunere legialativă are iniţiatori din partea tuturor partidelor parlamentare. Le mulţumesc colegelor şi colegilor pentru susţinerea acordată şi reprezentanţilor UNICEF care au ajutat la demararea acestui proiect important pentru România" a declarat doamna senator Elena Mitrea, unul din iniţiatorii propunerii legislative.

La eveniment au participat Preşedintele Senatului, domnul Mircea Geoană, membri ai Parlamentului României, reprezentanţi ai instituţiilor guvernamentale, organizaţiilor nonguvernamentale, mass media, precum şi experţi din domeniul protecției şi promovării drepturilor mamei și copilului. Evenimentul s-a bucurat de prezența celor mai tineri lobby-iști, Carol Petreanu (1 an și 8 luni) și Lia Dincă (în vârstă de 1 lună și 3 zile) care au transmis un mesaj politicienilor pentru dreptul tuturor copiilor de a fi alăptați.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii