Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia pentru drepturile omului Senat - 22.03.2011

ro

22 Mar, 2011 23:04 931 Marime text

În urma dezbaterilor care au avut loc astăzi, la Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României, cu privire la propunerea legislativă a domnului senator Ioan Ghișe referitoare la „Legea profesiei de jurnalist", senatorii au hotărât ca până pe data de 3 mai 2011 toate organizaţiile profesionale din domeniu să depună la comisie propuneri de reglementare a profesiei de jurnalist.

Comisia a stabilit ca pe 17 mai a.c. să supună dezbaterii toate propunerile organizaţiilor profesionale, urmând a se elabora şi depune un proiect care să fie conform jurisprudenţei Curţii Constituţionale a României, celei a Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum şi reglementărilor europene în vigoare.

Ţinând cont că au trecut 20 de ani de la abrogarea Legii nr. 3/1974 - Legea presei, membrii Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi au luat această decizie în virtutea necesităţii apărării profesiei de jurnalist, a asigurării unui echilibru între drepturile şi obligaţiile jurnalistului şi din nevoia de responsabilizare a actului jurnalistic, astfel încât acesta să servească atât interesele reprezentanţilor mass-media, cât şi pe cele ale societăţii româneşti.

Direcţia de presă 22 martie 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii