Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 25.02.2009

ro

25 Feb, 2009 15:31 1892 Marime text


  MINISTERUL  ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR
            DIRECTIA   POLITIEI   TRANSPORTURI
SECTIA   REGIONALA   DE   POLITIE   TRANSPORTURI  
                                    CONSTANTA
Tel . FAX :  0241.665001                                                                 
                             Constanţa, 25 februarie 2009

                                                                      BULETIN  DE PRESĂ

In ultimele 24 de ore, unităţile şi subunităţile de poliţie feroviară şi navală din teritoriu au desfăşurat activităţi de cercetare, constatare si soluţionare a evenimentelor sesizate, efectuând acţiuni in vederea prevenirii si combaterii comiterii faptelor cu violenţă, descoperirea furturilor de bunuri din zona de competenţă, identificarea persoanelor ce călătoresc fraudulos pe trenurile de călători si prevenirea furturilor din bagajele călătorilor, respectiv asigurarea liniştii si ordinii publice au fost înregistrate mai multe evenimente, după cum urmează:

1. La data de 24.02.2009, lucrătorii Biroului de Politie T.N. Constanta Sud Agigea, actionând pe linia prevenirii si combaterii ilegalitătilor comise în legătură cu operatiunile de import si export a produselor contrafăcute ori piratate, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanta Sud, au efectuat control fizic vamal al mărfurilor dintr-un container, cu sigiliul de origine intact, sosit în Portul Constanta Sud cu nava MAERSK DRURY, în data de 23.02.2009.
Containerul, având ca tară de origine Emiratele Arabe Unite, a fost selectat în baza analizei de risc, având depuse documentele de tranzit cu destinatia Republica Moldova, ocazie cu care, la controlul fizic total, au fost identificate si retinute următoarele bunuri: 863 bucăti apă de toaletă inscriptionată Weking Barry, având semnul figurativ al mărcii Burrbery, 100ml/bucată si 959 bucăti apă de toaletă inscriptionată Lucky Red, având semnul figurativ al mărci Lacoste 100ml./bucată, având o valoare de piată de aproximativ 50 euro/bucată, cu un total de aproximativ 91.000 euro
 Cercetările continuă pentru stabilirea exactă a valorii parfumurilor în vamă, iar cu privire la cantitatea de marfă enuntată mai sus, s-a dispus retinerea acesteia de către organele vamale în vederea confiscării, existând suspiciuni de săvârsire a infractiunii de contrafacere.

 2. La data de 24.02.2009, lucrătorii Biroului de Ordine si Sigurantă Publică din cadrul Serviciului de Politie Maritima Port Constanta au depistat pe numitul B. IONEL, de 24 ani, din Medgidia, judetul Constanta, salariat la o societate din Portul Constanta, care a sustras cantitatea de 15 kg deseuri neferoase  în valoare de 120 lei.
 Susnumitul este cercetat in stare de libertate pentru comiterea infractiunii de furt, prejudiciul fiind recuperat integral.

 3. La data de 24.02.2009, lucrătorii Compartimentului de Investigatii Criminale din cadrul Serviciului de Politie Maritima Port Constanta au depistat pe agentul de pază M. GHEORGHE, de 55 ani, din mun. Constanta, care efectua serviciul în Poarta nr. 10 a Portului Constanta Sud Agigea a pretins si primit suma de 5(cinci) lei din partea unui conducator auto, pentru a-i facilita iesirea din port cu autoutilitara, marca Mercedes, care era încărcată cu nisip, fără a poseda bon valoric de acces în port.
 Celor în cauză le-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârsirii infractiunilor de dare si luare de mită, fiind cercetati în stare de libertate.

 4. La data de 24.02.2009, lucrătorii postului de poliţie T.N.Oteniţa au depistat pe malul stâng al fluviului Dunărea, în dreptul localităţii Spanţov, jud.Călăraşi, pe numitul S. MARIAN de 38 ani, din com.Spanţov, jud.Călăraşi, fără ocupaţie şi fără antecedente penale, care pescuia prin metoda „japcă” cu ancore confecţionate artizanal.Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal.

5. La data de 24.02.2009, ora 14, lucratorii Postului de Politie T.F. Constanta au fost sesizati telefonic prin SUAU 112, despre faptul ca la linia 1 a Statiei CFR Constanta, se afla intre liniile de cale ferata o persoana de sex femeiesc, care a fost lovita de trenul Ac.1683 care circula pe relatia Sibiu – Constanta.
 Echipa operativa deplasata la fata locului a constatat ca la linia 1, intre firele de cale ferata sub al doi-lea vagon de la locomotiva, se afla o persoana de sex femeiesc, care era lovita in zona capului, piciorul stang fiind sectionat in zona genunchiului, iar la piciorul drept avand degetele sectionale.
 Echipajul SMURD sosit la fata locului a efectuat manevrele de resuscitare, iar la orele 14:25 au constatat decesul victimei.
 In urma verificarilor articolelor de imbracaminte, nu au fost gasite documente de identitate sau alte inscrisuri din care sa poata fi identificata persoana respectiva.
 Semnalmentele persoanei decedate: inaltime 1,70, greutate 90 – 100 Kg, varsta 45 – 50 ani, par grizonat ondulat purtat peste cap lungime medie, ochi albastri, dantura in partea de jos trei dinti lipsa pe mijloc, iar in partea de sus lucrari argintii pe laterale, fata contur patrat, frunte mijlocie, urechi cu lobi lipiti, nas mic si drept, gura cu comisurile coborate, buze subtiri, fiind imbracata cu fes cu inscriptie ABR de culoare bleu, alb si negru, haina tip pardesiu culori alb gri si negru avand captuseala neagra marca OMEGA, pulover maro cu albastru, pantalon lung maro, ciorapi sosete rosii cu dungi negre, incaltaminte tenisi albastri cu dungi albe si talpa alba, chiloti roz.
 Din verificarile efctuate s-a stabilit faptul ca la intrarea trenului in statie, persoana respectiva s-a aruncat voit in fata trenului, nefiind suspiciuni cu privire la cauza mortii.


 Cadavrul a fost ridicat si transportat la Morga Cimitirului Central Constanta in vederea efectuarii necropsiei.
 Cercetarile continua de lucratorii postului, in vederea stabilirii cauzelor si imprejurarilor producerii evenimentului.

 6. La data de 24.02.2009,  ora 10:15, lucratorii Serviciului de Politie Maritima Port Constanta au fost sesizaţi telefonic de către asistenta de serviciu de la Spitalul Universitar CF. Port Constanta   despre faptul  că,  la la urgentă s-a prezentat o persoană,  victima unui accident de muncă ce se numeste: G. LUCIAN  de 44 ani din mun. Constanta, subinginer în cadrul unei societati din Portul Constanta, care în timp ce lucra în dana nr. 54 i-a căzut un fier pe mâna stângă, accidentându-se.
A fost diagnosticat cu fractură falangă proximală medius mâna stângă, fiind externat si în afara orcărui pericol. 
 Cercetările se continuă de către organele de protectia muncii din cadrul societătii si ITM Constanta, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii evenimentului.

OFITER RELAŢII MASS-MEDIA,
Subcomisar de politie
MIRON CERASELA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii