Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei motive surpinzătoare pentru care eşti deshidratat

ro

26 May, 2014 12:54 1365 Marime text

Coprul uman este alcăuit din 60% apă. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Connectivut, pierzând chiar şi numai 1.5% din acest procent, organismul începe să fie deshidratat şi, automat, îţi vei pierde energia şi chiar funcţionarea corectă a creierului. Este bine cunoscut faptul că aproximativ doi litri de apă consumaţi zilnic ne salvează de la acest risc, dar există şi situaţii în care, deşi consumi suficiente lichide, corpul îţi este deshidratat.
Diabetul. Persoanele care suferă de diabet, dar încă nu ştiu acest fapt şi nu urmează un tratament, au un risc foarte crescut de deshidratare, determinat de nivelul crescut de zahăr din sânge, afirmă doctorul Robert Kominiareck, din Ohio.
Medicamentele administrate. Multe medicamnte prescrise de medic pot avea diverse efecte aderse care la prima vedere nu par periculoase, dar care, în final, duc la deshidratare. Un bun exemplu este reprezentat de medicamentele pentru hipertensiune.
Dieta săracă în carbohidraţi. Carbohidraţii sunt abosbiţi în organism alături de lichide. Aşa se explică faptul că atunci când elimini complet carbohidraţii din dietă, scazi în greutate. De fapt, acele kilograme sunt, în mare parte, apa pierdută ce va duce la deshidratare.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii