Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sunătoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

ro

10 Apr, 2014 14:02 2286 Marime text

Sunătoarea este întânlită în zona de câmpie şi cea subalpină şi este folosită, în cantităţi industriale, în prepararea medicamentelor pentru tratarea şi prevenirea a numeroase afecţiuni. Ceaiul de sunătoare este foarte cunoscut datorită capacităţii sale de a acţiona ca antidepresiv. Dar, această plantă, infuzată sau folosită pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscută ca plantă medicinală, dar efectele benefice pentru sănătate sunt încă surrinzătoare.
Sunătoarea conţine tanin, ulei volatil, glicozide, caroten, acid ascorbic şi vitamine ce asigură organismului un aport important de substanţe nutritive. Este folosită ca sedativ, antiseptic, antiinflamator şi cicatrizant.
Ceaiul de sunătoare ajută, aşa cum am zis, la îndepărtarea depresiei, a stărilor nevrotice şi a anxietăţii, dar este şi un bun remediu pentru afecţiunile gastrice şi hepato-biliare. Este recomandat în tratarea colitelor, ulcerelor şi bolilor reumatice. În plus, tinctura de sunătoare poate trata afecţiuni ale somnului precum insomnia sau somnul agitat. Sub formă de băi locale sau comprese cu infuzie sau tinctură, sunătoarea este indicată pentru tratarea arsurilor, hemoroizilor, plăgilor şi a inflamaţiilor gingivale.
Atenţie, alergia la sunătoare poate să apară sub forma unor erupţii cutanate sau a durerilor gastrice şi consumată în cantităţi excesive, poate duce la fotosensibilitate şi chiar fotodermie. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii