Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sport şi dietă. Regulile de aur pentru un regim de viaţă echilibrat

ro

19 Mar, 2014 11:04 2769 Marime text
Fără o dietă echilibrată, oricâte exerciţii fizice ai face, nu vei avea niciun rezultat. Pentru că un antrenament solicitant te va seca de energie, ai nevoie de suficentă mâncare pentru a ţi-o recăpăta. Şi nu orice fel de mâncare, ci una sănătoasă. În plus, o astfel de alimentaţie ajută la vindecarea febrei musculare şi îţi garantează performanţă în următoarele sesiuni de sport.
Cele mai importante reguli pe care să le urmezi atunci când faci sport şi îşi doreşti rezultate garantate sunt:
Nu face sport cu stomacul gol. Dacă nu ai mâncat nimic cu cel puţin două ore înainte de antrenament, încarcă-ţi energia cu un aliment ce are capacitatea de a-ţi menţine nivelul zahărului din sânge ridicat. De exemplu, pentru un antrenament de aproximativ 45 de minute, o banană este alegerea idelă.
Bea multă apă. O hidratare adecvată contribuie la ridicarea nivelului de enegie, reglează temperatura corpului şi rata bătăilor inimii. O singură oră de antrenament îţi poate elimina din corp aproximativ un litru de apă. În consecinţă, apar deshidratarea şi posibilele crampe musculare.
Plănuieşte fiecare masă. Multe cercetări au arătat că mâncând un mic-dejun echilibrat poţi înbunătăţi modul în care nutrienţii sunt absorbiţi în corp pe parcursul zilei. În plus, asigură-te că ai la îndemână o gustare sănătoasă în orice moment al zilei.
Reîncarcă-te cu energie după antrenament. Ce mănânci după un program de exerciţii influenţează în mod decisiv modul în care acestea acţionează asupra corpului tău. Doar aşa poţi ajunge la forma pe care ţi-o doreşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii