Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spirulina - „superaliment“ pentru organism

ro

19 May, 2014 19:07 1517 Marime text
Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, descoperită în lacurile naturale alcaline din America de Sud şi Africa. Unele caracterizări ale spirulinei ar putea fi de „superaliment“. Acest lucru se datorează faptului că este bogată în nutrienţi. Alga în cauză are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-60%), vitamina B12, vitamina A, minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu), conţine de cinci ori mai mult betacaroten decât morcovii, un volum crescut de acid gama-linoleic ( de ajutor în reducerea colesterolului „rău“) şi ficocianină. De menţionat că volumul proteinelor care se regăsesc în spirulină este de trei ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de peşte sau de vită. De semenea, scade riscul contactării unor virusuri precum gripa, pojar, herpes sau HIV. Totuşi, există şi riscuri asociate consumului de spirulină. În cazuri rare, aceasta poate conţine o toxină numită microcistină. Această toxină poate duce la producerea de boli de ficat, iar în cazuri extreme - cancer.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii