Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Propolisul şi efectele sale terapeutice

ro

18 Mar, 2014 10:20 2355 Marime text
Este greu de găsit în forma sa pură, dar extrem de eficient în tratarea multor afecţiuni. Popolisul are o lungă istorie medicală datând din timpul lui Aristotel. Grecii l-au folosit pentru tratarea infecţiilor, asirienii pentru eliminarea tumorilor, iar egiptenii, în procesul de mumificare.
Astăzi, propolisul este folosit în tratarea infecţiilor cauzate de bacterii(inclusiv tuberculoza), de virusuri, ciuperci şi chiar de organisme moncelulare şi protozoare. De asemenea, propolisul este folosit în tratarea mai multor tipuri de cancer şi a afecţiunilor gastrointestinale. Este un agent antiinflamator şi antioxidant şi un aliat important în lupta pentru imunitate.
Un alt beneficiu pe care îl are consumul de propolis este legat de întărirea sistemului osos. Pe lângă menţinerea sănătăţii oaselor, s-a dovedit recent că joacă un rol important şi în vindecarea osteoporozei.
Fără a mai elabora, menţionăm că acest ingredient mai ajută şi la tratarea arsurilor, a afecţiunilor hepatice, a ulcerului gastro-duodenal, şi a virozelor respiratorii. Adăugăm la toate acestea şi tratamentul cu aerosoli cu propolis, cea mai nouă descoperire medicală în acest domeniu.
Datorită efectelor benefice pe care le are asupra organismului uman, îl putem întânli în compoziţia medicamentelor, dar şi a produselor cosmetice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii