Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prelungeşte-ţi viaţa consumând aceste cinci alimente

ro

16 Apr, 2014 15:45 1513 Marime text

Pentru a preveni îmbătrânirea prematură şi pentru a înainta în vârstă într-un mod cât mai sănătos posibil este indicat un stil de viaţă echilibrat şi o dietă pe măsură. Iată ce alimente acţionează asupra funcţionării organismului în scopul unei îmbătâniri sătătoase şi frumoase.
Pştele. Cercetări recente au demonstrat că persoanele care au introdus în dietă carnea de peşte au redus considerabil posibilitatea apariţiei afecţiunilor cardiace. Această proprietate se datorează capacităţii alimentului de a stabiliza ritmul bătăilor inimii, prin cantitatea mare de acizi graşi omega 3.
Ciocolata neagră. Ingredientul principal al ciocolatei este cacaua, cunoscută pentru concentraţia mare de flavonoizi. Aceştia sunt responsabili pentru funcţionarea optimă a activităţii vaselor de sânge. Astfel, poate preveni diabetul de tipul 2, hipertensiunea şi bolile de rinichi.
Afinele sunt cunoscute pentru impactul uimitor pe care îl au asupra organismului uman. Pentru a îmbătrâni sănătos, consumul de afine garantează prevenirea dezvoltării deficitelor de memorie, a pierderii coordonării, apărută odată cu înaintarea în vârstă, şi a deteriorării funcţiilor motorii.
Morcovii sunt esenţiali pentru păstrarea sănătăţii pielii, în special. Bogaţi în vitamine şi numeroşi nutrienţi, au capacitatea de a întări sistemul imunitar şi de a lupta împotriva îmbătrânirii premature a tenului.
Prunele au capacitatea de a elimina radicalii liberi din sânge şi de a îmbunătăţi, astfel, circulaţia. Prunele deshidratate garantează aportul a celor mai multe substanţe nutritive cu acest efect, iar dacă vrei să le înlocuieşti cu un alt aliment, alege stafidele. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii