Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mit dovedit Ardeii iuţi, indicaţi în curele de slăbire

ro

08 Apr, 2014 16:18 1304 Marime text

Capsaicină. Acesta este numele substanţei cu efecte miraculoase conţinută de ardeii iuţi. Este dovedit ştiinţific faptul că această substanţă are propietatea de creşte consumul de energie şi de a diminua pofta de mâncare. Astfel, introducerea ardeilor iuţi în alimentaţie este un truc inteligent pentru a pierde în greutate. Aceeaşi substanţă care îi oferă ardeiului gustul picant, este responsabilă şi pentru grăbirea metabolismului.
Deşi este greu de integrat în dietă, din cauza gustului ce nu poate fi asociat cu orice aliment, este un aliment cu numeroase beneficii pentru sănătate , dar şi pentru siluetă: facilitează digestia, grăbeşte metabolismul, oferă energie organismului, activează reflexul de saţietate şi împiedică grăsimea să se depună.
În plus, s-a dovedit că este un bun remediu pentru bolile provocate de circulaţia proastă a sângelui precum hipertensiunea arterială sau bolile cadriovasculare. Ştiai că este o plantă recomandată pentru consum în cazul degerăturilor? Asta datorită efectului binecunoscut de a declanşa senzaţia de căldură în tot corpul. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii