Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mango merită un loc în dieta noastră zilnică!

ro

31 Mar, 2014 14:23 1306 Marime text

Cu un gust dulceag şi delicios, mango este un fruct incredibil. În plus, este foarte sănătos, meritându-şi locul în dieta noastră zilnică. Poţi face sucuri, salate sau îl poţi savura în forma lui naturală, orice rezultat garatând numeroase efecte benefice pentru sănătate. Iată care sunt cele mai importante dintre acestea.
Întăreşte sistemul imunitar. Este bogat în beta-caroten, un carotenoid ce se transformă în vitamina A, puternic antioxidant cu rol în protejarea celulelor de la distrugerea de către radicalii liberi. Mango este, de asemenea, o bună sursă de vitamina C, un alt întăritor al imunităţii.
Previne cancerul. Un studiu a arătat că, datorită compuşilor precum astragalin, quercitină, izoquercitină şi fisteină, mango are puterea de a lupta împotriva mai multor tipuri de cancer. Printre acestea, cel de colon, de prostată şi leucemia.
Îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Aceste fructe sunt bogate în vitamina B6, vitamină esenţială pentru funcţionarea optimă a sistemului nervos şi a creierului. Mai mult de atât, vitamina B6 ajută în formarea neurotransmiţătorilor reponsabili pentru un somn sănătos şi o stare generală de bine. Mango mai conţine şi glutamină, un important amino-acid cu rol în îmbunătăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare.
Protejează ficatul fiind bogat în puternici antioxidanţi şi ajută în eliminarea rapidă a toxinelor.
Reduce colesterolul. Mango este bogat în fibre şi pectină, substanţe utile în reducerea colesterolului. Datorită conţinutul mare de potasiu, are şi capacitatea de a reduce presiunea sângelui .
Îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului digestiv. Un astfel de fruct conţine aproximativ 20% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Acestea au rolul de a facilita eliminarea substanţelor dăunătoare organismului. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii