Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iubeşte-ţi inima! Vezi ce alimente trebuie să eviţi pentru a-i păstra sănătatea

ro

30 Mar, 2014 12:11 1334 Marime text

Rata decesurilor cauzate de afecţiunile cardiace este foarte crescută. Stilul de viaţă şi tipul de dietă abordat influenţează în mod decisiv sănătatea inimii tale. Conform specialiştilor, pentru a reduce riscul de apariţie a acestor boli, este indicat să eviţi alimentele bogate în grăsimi nesaturate, sare şi zahăr. Iată explicaţia acestora:
Grăsimile nesaturate. Specialiştii recomandă ca din doza zilnică recomandată de calorii, doar 1% să reprezinte aportul de grăsimi saturate. Pentru a limita consumul acestora, cel mai indicat este să eviţi pe cât posibil produsele ce au trecut pe lista ingredientelor „grăsimi hidrogenate” sau „grăsimi parţial hidrogenate”. De asemenea, grăsimile nesaturate sunt întâlnite şi în produse naturale, de origine animală precum carnea de porc, vită sau miel.
Maioneza şi untul sunt şi ele produse ce trebuie evitate dacă îţi doreşti o dietă săracă în grăsimi saturate.
Sarea. Un procent îngrijorător din populaţie consumă o cantitate mai mare de sare decât doza recomantată. Eliminând excesul de sare, scazi presiunea sângelui şi, astfel, reduci riscul dezvoltării unor boli de inimă. Pentru a elimina acest obicei nesănătos, evită alimentele procesate, spală-le pe cele din conserve şi caută pe etichetele produselor cumpărate atenţionările „cantitate redusă de sodiu” sau „fără adaos de sare”.
Alături de sare, nici zahărul nu este tocmai aliatul nostru în păstrarea unui stil de viaţă sănătos. La fel ca şi consumul excesiv de sare, şi cel de zahăr poate creşte presiunea sângelui şi, în plus, nivelul trigliceridelor din sânge. Astfel, reducând cantitatea de zahăr consumată, reduci şi riscul apariţiei de boli cardiovasculare.
Pentru sănătatea inimii tale consumă mere, roşii, iaurturi, stafide, fructe de pădure, rodii, banane şi chiar ciocolată neagră.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii