Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excesul de sare şi zahăr poate avea consecinţe grave

ro

16 Mar, 2014 17:28 1327 Marime text
Cu siguranţă că sunteţi informaţi cu privire la reducerea cantităţii de zahar şi sare consumate,‭ ‬având în vedere frecvenţa sporturilor difuzate în acest scop.‭ ‬De ce,‭ ‬însă şi,‭ ‬mai ales,‭ ‬cum să facem asta,‭ ‬nu ni se mai explică nicăieri.
Corpul uman are nevoie de mai puţin de un gram de sodiu în fiecare zi.‭ ‬Această cantitate echivalează cu o jumătate de linguriţă de sare,‭ ‬dar se pare că noi consumăm aproximativ de patru ori mai mult acest ingredient.‭ ‬În acest caz,‭ ‬apare riscul creşterii presiunii arteriale,‭ ‬a bolilor de inimă şi a‭ ‬accidentelor cardiovasculare.‭ ‬De asemenea,‭ ‬nici la consumul de zahăr nu stăm excelent,‭ ‬studiile arătând că dublăm cantitatea necesară unei singure zile,‭ ‬fapt ce creşte riscul de apariţie a obezităţii,‭ ‬a diabetului‭  ‬şi chiar a depresiei.‭ 
Acum că ştii cât rău îţi poate provoca consumul excesiv al acestor ingrediente,‭ ‬cum faci să diminuezi consumul‭? ‬Poţi începe prin a urma următoarele sfaturi.
Spală alimentele din conservă înainte de a le folosi în mâncăruri.‭ ‬S-a dovedit că prin acest obicei simplu poţi reduce cantitatea de sodiu conţinută cu aproximativ‭ ‬40%.
Înlocuieşte sarea cu anumite condimente.‭ ‬De exemplu,‭ ‬dacă adaugi‭  ‬cimbru uscat peste omletă,‭ ‬nu vei mai simţi nevoia de sare.
Amestecă sosurile pentru un rezultat perfect.‭ ‬Pentru că sosurile‭  ‬gata preparate pentru diferite mâncăruri au o cantitate mare de sare,‭ ‬poţi încerca să îl consumi în combinaţie cu unul fără sare.‭ ‬Astfel,‭ ‬vei obţine concentraţia perfectă.
Foloseşte îndulcitori naturali.‭ ‬Adaugă cerealelor pe care le consumi dimineaţa,‭ ‬în loc de zahăr,‭ ‬fructe uscate sau scorţişoară.‭ 
Schimbă ingredientele reţetelor.‭ ‬Atunci când o reţetă spune să adaugi zahăr,‭ ‬încearcă să îl înlocuieşti cu piure de fructe făcut chiar de tine.‭ 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii