Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mâncăm la micul dejun?

ro

27 Mar, 2014 10:47 1539 Marime text
Întrebarea care apare dimineaţă de dimineată. Ştim dintotdeauna că micul dejun este cea mai importantă masă din zi. Sau ar trebui să fie. Pentru a răspunde la această întrebare, este important, însă, să înţelegem ce nutienţi trebuie să includă micul nostru dejun, indiferent de alegerea făcută. Fiecare masă ar trebui să aibă un anumit număr de proteine, carbohidraţi şi grăsimi. Proteinele te vor energiza imediat, oferindu-ţi capacitatea de a-ţi îndeplini corect şi prompt toate obligaţiile zilei. Pe de altă parte, carbohidraţii au capacitatea de a depozita energie, pe care o vor elibera pe parcursul întregii zilei. Iată care sunt cele mai bune opţiuni din care poţi alege pentru următorul mic dejun.
Ouă. Sunt o bună sursă de proteine. Poţi face omletă sau, dacă eşti îngrijorat cu privire la nivelul colesterolului, alege varianta fierberii acestora.
Nuci, alune şi toate celelalte alimente din această categorie. Pot fi o alternativă potrivită pentru un mic dejun luat în grabă, în drum spre serviciu. Atenţie, însă! Deşi conţin proteine şi grăsimi sănătoase pentru organism, sunt şi bogate în calorii.
Fructe. Pentru a-ţi lua necesarul de carbohidraţi încă de la începutul zilei, cea mai bună alegere sunt fructele. Grapefruit, mere, pepene, portocale, banane şi încă multe altele din care poţi alege.
Legume. Dacă alegi prima variantă pentru necesarul de proteine, poţi garanta şi aportul de carbohidraţi adăugând omletei tale legume precum roşii, brocoli sau spanac.
Lactate. Iaurtul, brânza sau laptele sunt o alegere excelentă pentru micul dejun deoarece sunt surse excelente de proteine, dar conţin şi carbohidraţi.
Cereale. Desigur, nu toate cerealele comercializate sunt sănătoase. Dar, înlocuindu-le pe cele bogate în zahăr cu cerealele integrale vei avea un mic dejun sănătos şi săţios.
Cu un program din ce în ce mai încărcat, un mic dejun sănătos poate deveni o provocare. Dar, încearcă să te motivezi cu rezultatele ultimelor cercetări care spun că programându-ţi această masă îţi asiguri o greutate constantă. S-a dovedit că o persoană ce îşi ia necesarul de nutrienţi încă de dimineaţă nu va mai fi tentat să apeleze la gustări nesănătoase. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii