Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aloe-vera luptă pentru sănătatea întregului organism

ro

16 Apr, 2014 14:46 3563 Marime text

Poate cea mai cunoscută şi întrebuinţată plantă medicinală, aloe vera vindecă un număr impresionant de afecţiuni. De asemenea, este utilizată în tratamnte cosmetice, de detoxifiere şi tratamente preventive. În plus, deşi planta este cunoscută de specialişti de peste 5000 de ani, încă se realizează numeroase cercetări în vederea descoperii capacităţii de a vindeca boli grave precum cancer, SIDA sau tuberculoză.
Aloe vera este o sursă excelentă de aloină, minerale, acizi graşi esenţiali, enzime, aminoacizi şi vitaminele A, B1, B2, B6, dar conţine, în total, peste 200 de substanţe diferite benefice sănătăţii noastre.
Gelul extras din frunzele acestei plante este considerat un gel-minune datorită proprietăţilor de antiinflamator, antimicrobian, antimicotic şi antibacterian. Cel mai des, aloe-vera este utilizat în scopul tratării afecţiunilor de la nivelul pielii. Astfel, poate vindeca psoriazisul, ulceraţiile, arsurile, eczemele şi dermatitele. Este folosit, de asemenea, pentru tratarea tenului uscat şi în tratamente cosmetice. Acesta este şi motivul pentru care aloe-vera este întâlnită în foarte multe produse de îngrijire.
Despre planta aloe-vera se mai ştie că îmbunătăţeşte sănătatea oaselor, a articulaţiilor, a dinţilor şi a inimii şi că este eficientă în curele de slăbire şi de detoxifiere datorită capacităţii sale de a facilita digestia, prin absorbţia tuturor nutrienţilor şi mineralelor preluate din mâncare.
Deşi mai rare, reacţiile alergice la aloe-vera există şi se manifestă prin mîncărimi şi erupţii cutanate. În ciuda numeroaselor efecte benefice, nu este indicată administrarea de produse sau extrase ale acestei plante, copiilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii