Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficii demonstrate ale consumului moderat de bere asupra organismului uman

ro

25 Apr, 2012 23:29 867 Marime text

De-a lungul timpului, berea a suscitat interesul mediilor ştiinţifice internaţionale care au trasnformat-o într-un real obiect de studiu. Echipe de cercetători aparţinând unor universităţi de prestigiu din întreaga lume au dedicat atenţia cuvenită rolului pe care berea îl are în stilul de viaţă modern, identificând prin intermediul studiilor derulate o paletă largă de beneficii asociate consumului acestei băuturi.

1. Berea nu îngraşă

Berea are un conţinut caloric redus, de doar 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.

2. Berea este o sursă de antioxidanţi

Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite şi de procesul de fabricaţie.

3. Berea este o sursă bogată de siliciu

Berea este o sursă bogată de siliciu care, absorbit prompt de către organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei.

4. Berea este o sursă de fibre

Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale, berea poate fi o sursă de fibre solubile.

5. Berea reduce riscul formării pietrelor la rinichi

Berea conţine câteva minerale esenţiale. Are un conţinut relativ ridicat de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.

6. Berea are rolul de a rehidrata organismul dupa efort fizic

Cu un conţinut de 93% apă, berea se caracterizează printr-un efect răcoritor şi reduce senzaţia de sete.

7. Berea creşte nivelul de "colesterol bun" (colesterol HDL)

Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun.

8. Berea reduce riscul apariţiei declinului cognitiv

Unele studii indică o reducere de chiar 25% a riscului de declin cognitiv în cazul consumului responsabil de bere Consumul responsabil de bere contribuie la reducea riscului de apariţie a diabetului de tip II.

9. Berea reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson

10. Berea poate asigura protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului

11. Berea fără alcool, recomandată mamelor care alăptează

Antioxidanţii din bere se transmit bebeluşului prin intermediul laptelui matern.

12. Berea fara alcool, o bună variantă de hidratare

Datorită conţinutul mare de apă, de 93%, precum şi a conţinutului caloric mic, de doar 17 kcal la 100 ml, berea fără alcool hidratează organismul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii