Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ronomar - Miercuri, 25 Aprilie 2012

ro

25 Apr, 2012 15:31 1880 Marime text

Miercuri 25.04.2012, incepand cu ora 10.30, in Sala de Conferinta E710, din sediul central al Universitatii Maritime din Constanta, va avea loc Conferinta RoNoMar de inchidere a Proiectului RoNoMar din cadrul Programului norvegian de cooperare cu Romania.

Programul a avut ca obiectiv stimularea creşterii economice, dezvoltarea durabilă şi întărirea relaţiilor bilaterale. Guvernul norvegian a oferit 48 de milioane de euro pentru cofinanţarea proiectelor ce contribuie la inovare, schimburi de tehnologii şi dezvoltarea afacerilor între Romania şi Norvegia.

Proiectul RoNoMar, un proiect finanţat cu 4.000.000 de euro în cadrul acestui a derulat activităţi educaţionale şi de cercetare din două universităţi locale şi a înfiinţat un incubator de afaceri în domeniul maritim.

Cele două univeristăţi din Constanţa care au fost membre al acestui proiect - Universitatea Maritimă din Constanţa (UMC) şi Academia Navală Mircea cel Bătrân (ANMB) - în strânsă colaborare cu partenerii norvegieni - au infiinţat un incubator de afaceri maritime în Constanţa - RoNoMar Innovation Center.

RoNoMar Innovation Center a desfasurat o serie de activităţi care au ajutat la reducerea ratei de eşec timpuriu al unei companii şi urmarind creşterea companiilor care au potenţial de a deveni generatori substanţiali de locuri de muncă şi bunăstare.

La eveniment si-au anuntat participarea His Excellency Mr. H.E. Øystein HOVDKINN, Ambassador, Norwegian Embassy in Romania, Decebal FĂGĂDĂU- viceprimar al orasului Constanta, Laurenţiu LAZĂR- consul onorific, general manager la SC Barklav Romania SRL, Mr. Per Erik Dalen, General Manager of Aalesund Knowledge Park, Dumitru Nancu vicepresedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor pentru IMM-uri.

Conf.univ.dr. Ghiorghe BATRANCA

Manager proiect

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii