Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ronomar - Marti, 02 Noiembrie 2010

ro

02 Nov, 2010 17:36 2234 Marime text

RONOMAR INNOVATION CENTRE este constituit prin Proiectul finanţat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei, prin intermediul Programului Norvegian de Cooperare pentru creştere economică şi dezvoltare sustenabilă în România.

În cadrul RONOMAR INNOVATION CENTRE, primul incubator de afaceri în domeniul maritim românesc, s-a lansat în acest an firma Vitrum Expert SRL. Aceasta a adus pe piaţa economică din România un sistem de geam termoizolant cu microjaluzele încorporate, având durabilitate mărită şi protecţie termică superioară faţă de sistemul clasic.

Datorită potenţialului de dezvoltare a acestei idei de afaceri, firma norvegiană H-Produkter din Grupul Flakk a încheiat un acord de principiu cu Vitrum Expert SRL, în vederea finanţării înregistrării unui brevet la nivel internaţional.

Grupul Flakk este format din companii de afaceri care activează în industrii diferite, variind de la turism până la compozite uşoare, materiale de construcţii, soluţii de economisire a energiei, case inovatoare etc.
"Acest acord româno-scandinav vine să demonstreze încă o dată potenţialul RONOMAR INNOVATION CENTRE în sensul încurajării şi susţinerii unor idei de afaceri viabile şi aplicabile mediului economic naţional şi internaţional" a afirmat dl. Cristian Ianca, managerul Ronomar Innovation Centre.

Conf.dr.ing. Violeta CIUCUR
Secretar Ştiinţific al Senatului UMC

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii