Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol Rafinare a derulat campania “Impreuna pentru o planeta sanatoasa”-04.05.2009

ro

04 May, 2009 15:21 1021 Marime text

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului Rompetrol, a derulat, în perioada 27 – 30 aprilie o campanie de educaţie şi informare ecologică a tinerilor din şcolile din oraşele Constanţa, Năvodari şi Corbu.

“Din respect pentru mediul în care trăim şi în care ne dezvoltăm activitaţile, am decis sa initiem un program de informare a tinerilor despre problemele ecologice cu care se confrunta lumea modernă. In acelasi timp, intentionam sa oferim solutii si modele de conduita care, însumate, pot contribui la îmbunătăţirea şi conservarea mediului înconjurator” declara Cosmin Turcu, director general al Rompetrol Rafinare.

Sub deviza “Împreună pentru o planetă sănătoasă”, o echipă de specialişti din  cadrul Departamentului de Mediu a companiei a prezentat tinerilor soluţii şi măsuri facile pentru diminuarea poluării aerului, apei, solului şi în general a mediului înconjurător.

Angajamentul Grupului Rompetrol pentru protejarea mediului pe platforma Petromidia vizează in principal creşterea gradului de protejare a Mării Neagre şi a lacului Sutghiol, a biosferei Deltei Dunării şi a ecosistemului aferent canalului Midia, precum şi a localităţilor Năvodari, Corbu şi Constanţa. Pentru creşterea gradului de protecţie a mediului pe platforma Petromidia, Rompetrol va aloca până în 2012 aproximativ 80 milioane USD.


Rompetrol a finalizat cu succes încă din 2005 programul de eliminare a efectelor poluării istorice, a solului, a apei şi a noxelor, nivelul total al investiţiilor Grupului pe platforma Petromidia în tehnologie si mediu ridicându-se în prezent la peste 600 milioane USD. Printre proiectele de mediu realizate se numără şi modernizarea staţiei de epurare ape uzate aferentă platformei Petromidia şi oraşului Năvodari, reabilitarea sistemului de drenaj interior pentru protejarea apei subterane şi implicit a lacului Sutghiol şi a Mării Negre, precum şi implementarea unui sistem integrat de monitorizare a indicatorilor de mediu (apă, aer, sol).

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii