Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rompetrol, investitie de peste 16 milioane USD in controlul si monitorizarea benzinariilor

ro

08 Apr, 2009 22:14 754 Marime text

8 Aprilie 2009                                                               
Contact: Bogdan Urzică                                                       
Tel : 021/30 77 425

Rompetrol, investiţie de peste 16 milioane USD în controlul şi monitorizarea benzinăriilor

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului Rompetrol, a finalizat la începutul lunii aprilie primul centru de comandă şi monitorizare a staţiilor de alimentare carburanţi din România, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la peste 16,3 milioane USD.

”Centrul de Operaţiuni Rompetrol (ROC) este o premieră pentru sectorul de profil din România, asigurând în timp real monitorizarea şi coordonarea atât a operaţiunilor de transport şi distribuţie a carburanţilor cât şi a activităţilor derulate prin staţii. De asemenea, ROC oferă şi un control strict al calităţii şi trasabilităţii acestora, de la poarta rafinăriei până în rezervorul clientului” declară Titov Buzescu, director general al Rompetrol Downstream şi vicepreşedinte Retail şi Marketing al Grupului Rompetrol.

Printre parametrii monitorizaţi de noul centru se numără şi cei aferenţi echipamentelor de vânzări din staţiile Rompetrol, stocurilor de carburanţi, siguranţei şi securităţii (senzori de mişcare, acces, temperatură şi fum, explozie, camere video), dar şi cei ai sistemului de monitorizare a cisternelor şi a procesului de descărcare a carburanţilor.

 “Noul centru va contribui semnificativ şi la îmbunătăţirea soluţiilor, proceselor şi echipamentelor din staţii, implicit la creşterea şi optimizarea activităţilor curente ale reţelei operate. De exemplu, centralizarea sistemelor de monitorizare a permis o reducere cu aproximativ 30% a timpului necesar intervenţiilor, iar integrarea serviciilor furnizate de companiile partenere a determinat o scădere cu circa 50% a costurilor aferente (mentenanţă, funcţionare)” adaugă Titov Buzescu.

În prezent, prin ROC sunt gestionate staţiile mobile Rompetrol Expres, staţiile proprii şi bazele interne cu o capacitate de 20 metri cubi, dedicate marilor consumatori de carburanţi, precum companiile din industria alimentară, construcţii sau transporturi. Până la finele lunii august, compania va finaliza si integrarea activităţilor aferente staţiilor Partener Rompetrol şi a bazelor interne de 9 mc.

Personalul aferent centrului se ridică la 16 persoane, din care 5 sunt angajaţi Rominserv (contractorul general al Grupului Rompetrol) – pentru mentenanţa staţiilor, 2 Rompetrol Logistics (divizia de logistică a Grupului) – pentru transportul carburanţilor. ROC este în directă legătură cu dispeceratul companiei Global Security Systems SA (GSS), divizia de securitate a Grupului Rompetrol, pentru asigurarea securităţii staţiilor.

Rompetrol Downstream operează pe plan intern peste 450 de benzinării şi 7 depozite de carburanţi, fiind prima reţea care comercializează încă din anul 2003 exclusiv carburanţi la standarde Euro.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
Grupul Rompetrol

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii