Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cozonac cu nuca si cacao

ro

16 Apr, 2017 09:05 5668 Marime text


​Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place cozonacul si mananc cu placere cu orice ocazie, nu doar de sarbatori. Cu toate acestea, au crescut frumos, au umplutura din belsug si ma declar multumita de rezultat.

Pentru un meniu complet pentru masa de Paşti vă recomandăm categoria Reţe Culinare de Paşti

Ingrediente aluat

Aluat
  • 1 kg faina,
  • 50 g drojdie (eu folosesc aceasta drojdie si nu ma poate nimeni convinge, din pacate, ca „singura drojdie produsa in Romania” este mai buna decat aceasta)
  • 250 g zahar
  • 500 ml lapte de 3,5% – se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos
  • 200 grame grasime (ulei si unt topit)
  • 5 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa de sare
  • coaja de la o lamaie, o portocala, rom, vanilie

Ingrediente crema de cozonac

  • 50 g unt,
  • 50 g ciocolata neagra,
  • 350-400 g nuca macinata,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 linguri cacao,
  • coaja rasa de lamaie,
  • scortisoara,
  • rom

Modul de preparare îl puteți găsi pe alinacuisine.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii