Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AeRomania 2010 economie versus ambitie

ro

24 May, 2010 16:39 2896 Marime text

AeRomania 2010: economie versus ambitie

Anul acesta, compania Regional Air Services - organizatorul celor doua evenimente aviatice care au loc in fiecare an la mare, FAI Mamaia World Elite Aerobatic Formula – o competitie cu relevanta pentru Campionatul Mondial de acrobatie – si AeRomania – un airshow de prestigiu international, reuseste sa salveze, printr-un numar de acrobatie logistica – doar al doilea eveniment.

Desi suspenda organizarea competitiei FAI - din lipsa de fonduri - echipa de la Tuzla isi mobilizeaza toate resursele si isi antreneaza toti partenerii pentru a putea oferi publicului sau fidel, si anul acesta, cel putin un spectacol de talie mondiala.
Iar acest spectacol este AeRomania.

AeRomaniacii

Airshowul are loc pe 7-8 august deasupra plajei din zona hotelului REX din Mamaia.

Aeromania faciliteaza intalnirea dintre cei mai buni piloti romani si straini, carora le ofera libertatea de a propune un program demonstrativ cu o durata si un continut pe placul lor si spre incantarea celor de pe plaja. Spectacolul intens si palpitant intentioneaza sa aduca domeniul aviatiei mai aproape de public si sa atraga atentia asupra plajei din Mamaia - o locatie care merita sa fie tratata ca o alternativa pentru vacante.

La eveniment sunt invitati acrobati care tin, de fiecare data, spectatorii cu respiratia taiata.

Yakarii Acrobati – echipa romaneasca formata din Dan Stefanescu si Ioan Postolache - va oferi zboruri demonstrative la doar 100 - 800 de metri de nisip. Exercitiile lor, desfasurate pe o supratafa de un kilometru avand in centru hotelul REX, sunt executate cu viteze de pana la 450 km/h. In timpul lor, cei doi piloti sunt supusi unor suprasarcini intre +5 si – 3G pentru zborul in formatie, iar pentru acrobatiile individuale intre +7 si -5G.

Gratie prieteniei lor cu Jurgis Kairys - multiplul campion european si multiplul campion mondial la acrobatie care face, din 2007, in fiecare an senzatie la Mamaia, cei doi Yakari Acrobati vor oferi publicului si celebrul numar intitulat “Air Bandits” – pe care il executa impreuna cu pilotul lituanian.

Co-organizator al air show-ului de la Al Ain si al evenimentului sub egida FAI (Federatiei Aeronautice Internationale) + World Elite Aerobatic Formula - care trebuia sa aiba loc si anul acesta la Mamaia, Jurgis Kairys este, in primul rand, un mestru in acrobatie freestyle – un mod de a zbora care i-a permis sa exploreze noi manevre care ii pun aeronava la grea incercare. Pentru acest gen de acrobatie extrema, Kairys si-a proiectat propria aeronava, Juka. A inventat noi manevre acrobatice – precum “Roata lui Kairys” sau “Micul Loop” si este primul pilot care a reusit sa faca o “Cobra” cu un avion cu o singura elice (exercitiu pe care, in mod obisnuit, il fac doar avioanele de lupta).

O alta surpriza este participarea lui Francesco Fornabaio – italioanul care se recomanda, amuzant, drept „pilot, poet, pretendent”.

Ceva nou

Elementul inedit, surpriza, il constituie insa prezenta celebrei Peggy Kraintz. In mod sigur, este ceva ce publicul nu a mai vazut si va aprecia! Peggy - care este adusa pentru prima data in Romania de catre aerodromul Tuzla - va oferi un numar de wing walking, cu alte cuvinte, ea va baleta pe aripile unui avion aflat in zbor, deasupra apei! Biplanul pe care evolueaza este pilotat de Friedrich "Friedel" Walentin, la randul sau un acrobat cel putin interesant.

Noi vrem mai mult!

In afara pilotilor enumerati, alte nume celebre sunt asteptate sa partiicipe.

In plus, in deschiderea evenimentului publicul va putea urmari o parada a aeronavelor Regional Air Services, o parada de aeronave Diamond, iar programul va fi “presarat” cu lansari de parasutisti si parapantisti, condusi de instructorul Adrian Constandache si de Cristina Constandache.

Dragoste in vremea crizei – de Aerodrom Tuzla & colaboratorii

Si, cum crizele pun prieteniile la incercare, momentul economic nefavorabil i-a motivat pe cei de la Tuzla sa ceara ajutor. Iar cei de Real Hypermarket, ASTRA, REX, Ilink, sunt, din nou, alaturi de piloti. Lor li s-a adaugat MOL Romania, un nou partener al celor care stiu ce inseamna performanta aviatica. Primaria si Consiliul Judetean Constanta ofera, ca de obicei, suportul logistic atat de necesar. Astfel, AeRomania a devenit si o intalnire de suflet, care ii aduce impreuna pe cei carora le pasa.

Echipa extinsa

            Toti cei implicati, Real Hypermarket, ASTRA, MOL, REX, Ilink, merita aplauzele publicului care, datorita lor, va putea urmari gratuit si anul acesta un spectacol al performantei umane si tehnice.

Ei sunt, categoric, membri cu drepturi depline ai echipei AeRomania.

Daca vrei cu adevarat, se poate

AeRomania 2010 este modul in care echipa aerodromului Tuzla reafirma respectul pentru publicul sau, format din turisti si iubitori de aviatie din toata lumea. AEROMANIA doreste sa demonstreze inca o data ca pasiunea pentru aviatie isi gaseste, indiferent de imprejurari, o cale de exprimare si modalitati de a sustine performanta.

Cristina Mitchievici
Regional Air Services

Aerodrom Tuzla
www.regional-air.ro
www.airtaxi.travel
www.aeromania.tv / www.aerobatic.ro
www.pilotschool.ro / www.scoaladepilotaj.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii